Egal  in penultima etapa din play out . Unirea Slobozia-Petrolul Ploiesti 1-1

Petrolul s-a întors cu un punct din deplasarea de la Slobozia, ultima din acest campionat. S-a terminat 1-1, după ce „lupii” au condus la pauză, cu golul lui Roige (10), iar gazdele au egalat după reluare, prin Lazăr (54).

La ultima apariţie pe teren străin în acest sezon, Petrolul a întâlnit, la Slobozia, o echipă gazdă disperată să câştige puncte, în tentativa de a evita retrogradarea directă. Iar miza a părut să-i apese serios pe ialomiţeni, în condiţiile în care debutul confruntării le-a aparţinut elevilor lui Octavian Grigore, cei care au şi reuşit, repede, să deschidă scorul. E drept, şi cu puţin noroc, pentru că, după un „un-doi” între Vajushi şi Silviu Pană, mijlocaşul albanez a şutat pe direcţia lui Gurău, portarul Unirii a respins cu piciorul direct în ROIGE (10), iar mingea a ricoşat în plasă din „căpitanul” petroliştilor: 0-1!

Trupa lui Mihalcea a încercat, mai apoi, să reacţioneze, şi-a „procurat” câteva cornere şi a pus ceva presiune pe Avram, dar portarul „lupilor”, bine protejat şi de defensiva din faţa sa, a rezistat fără mari emoţii. În replică, Silviu Pană (32) a fost aproape de golul desprinderii, cu un şut de la 25 de metri, respins cu greu de către Gurău, iar petroliştii au intrat la cabine la adăpostul unui avantaj minim, dar şi fără Armando Vajushi, înlocuit, pe parcursul primei părţi, din cauza unei accidentări, cu Saim Tudor.

Repede s-a marcat şi după pauză, însă golul a picat, de această dată, în poarta lui Avram. Nu trecuseră zece minute din repriza a doua când, după o lovitură liberă de pe dreapta, bătută în mijlocul careului, masivul fundaş central al amfitrionilor, Gabriel Lazăr (54), s-a înălţat şi a înscris cu o lovitură de cap, restabilind echilibrul pe tabela de marcaj: 1-1.

Încurajate de reuşită, dar şi de veştile bune venite de la Tg. Jiu, acolo unde contracandidata directă, CSM Reşiţa, pierdea trei puncte, gazdele au început să spere şi mai mult, dar Avram (57) şi Cebotari (69) au intervenit salvator la şuturile lui  Toma (57) şi Adăscăliţei (69). Am spus Cebotari pentru că, din minutul 67, Tavi Grigore s-a văzut nevoit să schimbe între buturi, forţat de accidentarea lui Avram, cel care, lovit în picior de către Moldovan, n-a mai putut continua partida!

Silviu Pană (71) a fost aproape, din nou, de o reuşită demnă de genericele TV, cu un şut de la aproape 50 de metri la care Gurău s-a repliat şi a respins in-extremis, după care gazdele au avut, în trei rânduri, şansa să treacă în avantaj. Cebotari (76) a salvat, de sub transversală, la lovitura de cap a lui Adăscăliţei, apoi Danciu (83) a ţintit butul din stânga portarului „lupilor” cu un şut de la 18 de metri, lateral stânga, iar, în prelungiri, Cebotari a avut, din nou, o intervenţie excelentă, securizând, practic, remiza!

Cu punctul de la Slobozia, Petrolul îşi păstrează locul din fruntea Grupei B de play-out, iar etapa viitoare va sta. „Găzarii” mai au un singur meci de jucat în acest campionat, pe 8 mai, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău.

Foto: Răzvan Păsărică şi Cristi Stavri.

Unirea Slobozia – FC Petrolul Ploieşti 1-1 (1-1)

Marcatori: Lazăr (54)/Roige (10)

Unirea: Gurău – R. Ghiţă, I. Dinu (46 Danciu), Lazăr, Ibrian – Traşcu, Suciu – V. Ciobanu (90+3 R. Dorin), Adăscăliţei, C. Toma – Moldovan (80 Năstase). Antrenor: Adrian Mihalcea.

FC Petrolul: Avram (67 Cebotari) – Olaru, Lică, Huja (65 Ekollo), Ţicu – Mondragon – Constantinescu, S. Pană, Roige (cpt), Vajushi (30 Saim Tudor) – Buhăescu (65 Arnăutu). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Rareş George Vidican (Satu Mare) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Călin Cimpoieru (Lugoj).

Arbitru de rezervă: Cristian Georgescu (Bucureşti).

Observatori: Veronel Silviu Ioan (Galaţi) şi Lucian Cîrjă (Constanţa).

Sursa:https://fcpetrolul.ro/remiza-in-ultima-deplasare-a-campionatului/