Lupii galbeni au castigat fara emotii turneul de la Brasov .

Finala a început abrupt, cu Petrolul atacând în forţă încă din primele secunde! În secunda 90, la o acţiune în zona centrală a careului mare, Arnăutu a fost faultat de Sălăgeanu iar arbitrul a dictat penalti. (La final de meci, Sălăgeanu a explicat că nu ar fi fost vorba despre fault şi că arbitrul s-ar fi pripit când a acordat lovitura de penalitate!)

A executat, sus şi tare, CL. TUDOR tabela s-a schimbat pentru prima oară: 1-0! După alte 6 minute, la capătul unei acţiuni în care a ajuns la 10 metri de poartă, D. GHEORGHE a şutat fără speranţe pentru Vlăsie: 2-0!

“Lupii” au plimbat balonul cu multă lejeritate, fiecare pasă filtrantă sau în adâncime devenind o potenţială şansă de gol!

În minutul 27, la capătul unei acţiuni colective, Bârlădeanu a ajuns la 5 metri de… 2-1 dar Bolboaşă a salvat printr-un reflex de portar mare! După alte două minute, la un corner executat de Cl. Tudor, Antoche s-a înălţat perfect dar mingea plasată cu capul a trecut razant cu bara de sus!

O primă repriză vie, cu Petrolul în prim-plan dar şi cu o replică destul de dârză a gălăţenilor.

Mitanul secund a avut mai puţine faze de poartă dar mai multă încrâncenare. S-a jucat repede, poate chiar prea repede pentru căldura insuportabilă, iar ploieştenii au ascultat fără să crâcnească sfaturile antrenorului. Faza defensivă a mers perfect în faţa unei echipe al cărei antrenor a ales să nu facă decât două schimbări şi să joace cu mulţi dintre titulari. Tavi Grigore nu a urmărit expres decât să-şi impună strategia cantonamentului şi cât mai mulţi jucători să joace şi să-şi facă antrenamentul.

În minutul 64 am asistat la o altă mare ocazie de gol a “lupilor”, Vintilă plasând balonul, cu capul, la câţiva centimetri de butul stâng!

După alte 13 minute, la o centrare perfectă a fundaşului Vagner, CIOCÂLTEU l-a executat pe goal-keeperul Oţelului, cu un şut plasat: 3-0!

Festivitate de premiere

În cadrul festivităţii de premiere de la finalul meciului, oficialii braşoveni au decernat trofeul celei mai bune echipe, Petrolul. Au mai fost premiaţi: Claudiu Tudor (Petrolul, cel mai bun jucător al competiţiei), Cătălin Mirea (Steaua, golgheter), Vlăsie Alexandru (Oţelul, cel mai bun portar).

Au primit diplome de onoare: Nicolae Pescaru (alături de o frumoasă plachetă!), daniel Chiriţă şi Marius Lăcătuş!

Petrolul Ploieşti – Oţelul Galaţi 3-0 (2-0)

Stadion: “Metrom” Braşov. Spectatori: circa 100. Marcatori: Cl. Tudor (2, penalti), D. Gheorghe (8), Ciocâlteu (77)

Petrolul Ploieşti (prima repriză): Bolboaşă – Olaru, Antoche, Chiriţă, Velisar – Chindriş – Lambru, Cl. Tudor (cpt), Puchea, D. Gheorghe – Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

Petrolul Ploieşti (repriza secundă): Marinică – Vagner, Chiriţă, Frâncu, Ţicu – Catană – Niţescu, Dumitru, Ciocâlteu, Vintilă – Stănescu.

Oţelul Galaţi: Vlăsie – Oprea, Maftei, Sălăgeanu, Ilie (cpt) – Sevastian, Chebac – Stoian, Crihană, Bârlădeanu – Muscă. Antrenor: Damian Băncilă. Au mai jucat: Ciurea, Băhnaşu.

Foto si sursa : https://www.republikanews.ro/petrolul-castigat-fara-probleme-cupa-nicolae-pescaru/