Infrangere cu Chiajna,in a 2 a etapa din play out. Petrolul Ploiesti-Concordia Chiajna 0-1

După un penalti ratat, două bare, un gol anulat, discutabil, pe motiv de ofsaid şi un altul primit la singura ocazie a oaspeţilor, Petrolul a pierdut, astăzi, confruntarea cu Concordia Chiajna, disputată, pe „Ilie Oană”, în cea de-a doua etapă din play-out. Oaspeţii s-au impus la limită, 1-0, graţie reuşitei lui Lucian Ion (30).

Startul de meci a dat senzaţia că terenul este înclinat spre poarta Chiajnei. „Lupii” au atacat în valuri şi au avut prima şansă reală de gol atunci când, încă, nu trecuseră cinci minute. Arbitrul întâlnirii a dictat o lovitură de pedeapsă, după ce Buhăescu a fost busculat în marginea careului mic, dar Vajushi a batut previzibil penaltiul, Chesneau ghicind direcţia şutului şi reuşind să respingă. Faza a continuat cu o centrare a lui Roige şi o reluare, din faţa porţii, a lui Buhăescu, dar mingea, deviată dintr-un fundaş al oaspeţilor, a lovit transversala şi s-a dus în corner!

Asediul „galben-albaştrilor” a continuat cu şi mai mare îndârjire, însă balonul a refuzat, efectiv, să intre în poarta! Buhăescu (25) a izbutit să înscrie, dar golul a fost anulat de o semnalizare discutabilă, pentru un ofsaid, a asistentei Ramona Udrea, după care Vajushi (27) a ţintit bara din dreapta lui Chesneau, cu un şut din afara careului.

Şi, parcă în continuarea unui film pe care l-am văzut de atâtea ori pe parcursul acestui sezon, ocaziile s-au răzbunat, Chiajna reuşind să deschidă scorul la una dintre puţinele ocazii în care a ajuns în careul lui Avram! O lovitură liberă de pe dreapta, la care defensiva petrolistă n-a putut să degajeze la timp, iar Lucian Ion (30) a profitat şi a înscris, cu o reluare din 6 metri: 0-1!

Un gol care, în cele din urmă, avea să se dovedească a fi decisiv în economia întâlnirii, pentru că, până la final, tabela de marcaj nu s-a mai mişcat. Petrolul a dominat clar, din punct de vedere teritorial, şi în partea a doua, dar, pe măsură ce s-a scurs timpul, a intervenit precipitarea, aşa încât, în ciuda mutărilor ofensive făcute de către Octavian Grigore, soarta jocului nu s-a schimbat. S-a terminat 0-1 şi, încă o dată, „lupii” calcă greşit pe teren propriu, aici unde, în acest campionat, au pierdut mult prea multe puncte!

În etapa următoare, programată să se dispute la jumătatea săptămânii, Petrolul va sta, meciul din deplasare cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu fiind amânat. Astfel, următoarea confruntare a „lupilor” va fi tot pe „Ilie Oană”, sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 12.30, cu Gloria Buzău.

Foto: Răzvan Păsărică şi Cristi Stavri (www.sportpictures.eu)

FC Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna 0-1 (0-1)

Marcatori: L. Ion (30).

FC Petrolul: Avram – Olaru (89 Nir Lax), Mondragon, Meijers, Ţicu – S. Pană – Constantinescu (46 Bratu), Ekollo (46 R. Moise), Roige (cpt) (68 Arnăutu), Vajushi (89 Mitrea) – Buhăescu. Antrenor: Octavian Grigore.

Concordia: Chesneau – Borţa, Marc (cpt), L. Ion, Cherecheş – Biceanu, Piper (29 Ciucureanu) – M. Dumitru (87 Cocoş), Rosado (33 Lazăr), Deac (29 Llullaku) – Herghelegiu. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Au arbitrat: Marius Chiţu (Târgovişte) – Iulian Brânză (Botoşani) şi Ramona Udrea (Tg. Jiu).

Arbitru de rezervă: Vasile Buzea (Bucureşti).

Observatori: Marian Lumânare (Bucureşti) şi Teodora Albon (Cluj-Napoca).

Sursa:www.fcpetrolul.ro