Victorie in primul meci din play out.CSM Resita-PETROLUL PLOIESTI 0-1
 
Petrolul a început cu o victorie faza play-out a campionatului, impunându-se, cu 1-0, pe terenul lui CSM Reşiţa. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de către golgheterul „galben-albaştrilor”, Armando Vajushi, cu zece minute înainte de final.
 
Fără să mai aibă presiunea concretă a vreunui obiectiv de îndeplinit în acest sezon, petroliştii au luat startul în play-out la Reşiţa, pe un teren unde, în toamnă, obţineau una dintre cele mai clare victorii din acest campionat.
 
În Valea Domanului, „lupii” au arătat şi astăzi că se simt bine, controlând startul de meci. E drept, prima ocazie, una chiar foarte mare, le-a aparţinut amfitrionilor, atunci când Chera (6), scăpat singur pe stânga, a trimis în blocajul lui Avram, după care, însă, pericolul s-a mutat la poarta gazdelor. Buhăescu a avut trei şanse bune, dar fie n-a cadrat ţinta (9 şi 16), fie s-a opus Cobrea (10), la fel cum şi Olaru (10) a trecut de puţin pe lângă deschiderea scorului, cu un şut ce a survolat, de puţin, transversala!
 
La cealaltă poartă, Avram a avut încă o intervenţie salvatoare, respingând, de sub transversală, o minge deviată de către Nini Popescu (34), după un „trasor” al lui Danci, iar seria fazelor cu actuali sau ex-petrolişti aflaţi în prim-plan a continuat cu un şut al lui Ţicu, respins, de lângă bară, de către Cobrea (37). Până la urmă, în ciuda unui joc deschis, cu multe ocazii şi cu un raport al loviturilor de colţ de 7-2 în favoarea „galben-albaştrilor”, la cabine s-a intrat de pe poziţii de egalitate, un scor de 0-0 un pic anormal după modul în care s-au derulat ostilităţile.
 
Evenimente au fost, destule, şi în startul părţii secunde. Avram s-a remarcat, din nou, cu o intervenţie providenţială la şutul frumos, din afara careului, expediat de către Nini Popescu (54), după care gazdele au rămas în inferioritate numerică, Boboc vazând cel de-al doilea cartonaş galben, în momentul în care se scursese fix o oră de la debutul întâlnirii.
 
Cu un om în plus pe teren în ultimele 30 de minute, şi cu o distribuţie ofensivă adaptată din mers de către Octavian Grigore, cu Sergiu Arnăutu trimis, pe teren, lângă Buhăescu, petroliştii au presat pe final şi, în cele din urmă, a apărut şi golul ce avea să facă diferenţa pe tabela de marcaj! Cu zece minute înainte de final, Vajushi, devenit „căpitan” după ieşirea lui Roige, a trimis, de la 20 de metri, lângă bara din stânga lui Cobrea, rezolvând, astfel, ecuaţia învingătoarei.
 
Petrolul a bifat, aşadar, cea de-a doua victorie consecutivă sub comanda lui Octavian Grigore, iar, etapa viitoare, formaţia noastră va juca, pe „Ilie Oană”, cu Concordia Chiajna. Partida se va se disputa duminică, 11 aprilie, de la ora 11.00, fiind televizată.
 
CSM Reşiţa – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0)
 
Marcator: Vajushi (80).
 
CSM Reşiţa: Cobrea – Acka (82 Visnakovs), Dumitraş, Sălcianu, Sima – Breşneni (cpt) – Chera (68 Dat), Boboc, Danci (82 Astafei), Buş – N. Popescu (63 Lungu). Antrenor: Adrian Falub
 
FC Petrolul: Avram – Olaru, Meijers, Huja (63 Mondragon), Ţicu – S. Pană – Constantinescu (90+2 Boţogan), Ekollo (63 Nir Lax), Roige (cpt) (63 Arnăutu), Vajushi – Buhăescu (90+3 Mitrea). Antrenor: Octavian Grigore.
 
Au arbitrat: Cristian Codrea (Baia Mare) – Răzvan Ionuţ Soponar (Baia Mare) şi Cosmin Bojan (Tg Mureş).
 
Rezervă: Dan Alexandru Gornic (Arad).
 
Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) şi Horaţiu Stănescu (Craiova).
 
Cartonaş roşu: Boboc (60).
 
 
Foto: Seba Tătaru.