Cătălin Burlacu, fost jucător şi căpitan al echipei de baschet masculin CSU Asesoft Ploieşti, şi-a depus candidatura la şefia Federaţiei Române de Baschet
Cătălin Burlacu este unul dintre cei mai buni jucători de baschet masculin din România, în istoria (recentă) a acestui sport.
Cătălin Burlacu este multiplu campion al României cu West Petrom Arad şi CSU Ploieşti, cu team-ul ploieştean a câştigat FIBA Europe Cup (în anul 2005).
Apoi fiind şi antrenor al grupării ploieştene.
Ca jucător a mai evoluat la Brandt Hagen (Germania), BC Kalev (Estonia), Air Avelino (Italia)-castigand Cupa Italiei şi la CŞĂ Steaua Bucureşti (jucător şi antrenor).
Cătălin Burlacu s-a născut la data de 3 iulie 1977, la Iaşi.
Cătălin are în palmeres 9 titluri de campion (2004, 2005, 2006, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015), 4 Cupe ale României (2004, 2005, 2006, 2009), şi trofeul FIBA Europe Cup în 2005 (conform https://baschet.ro/)
 Cătălin Burlacu şi-a anunţat candidatura la funcţia de Preşedinte al FRB.
Luni seară, pe pagina sa de socializare  şi-a anunţat candidatura la şefia forului baschetului românesc. 
Acesta ar fi fost susţinut de către Carmen Tocală, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Baschet şi actualul vicepreşedinte al FIBA Europe. 
” Bună seară, lumii baschetului din România!
Ţin să vă anunţ că astăzi mi-am depus candidatura în vederea alegerilor Preşedintelui Federaţiei Române de Baschet, alegeri care se vor ţine în data de 15 aprilie.
Am luat această decizie ţinând cont de următoarele:
1. De faptul că acum este momentul că baschetul românesc să ia o turnură prin care să ieşim în evidenţă în Europa, iar acesta se poate face datorită oamenilor cu experienţă efectivă în baschet.
2. De faptul că eu consider, că membrii afiliaţi cu "drept de vot" au cea mai mare nevoie de diversitate în opţiunea votului şi nu este firesc ca aceştia să tindă către un vot indecis.)
3. Am convingerea că alături de o echipă serioasă şi metodică putem atrage fonduri europene, fonduri private, fonduri sociale, pentru întreg baschetul românesc. Pentru dezvoltare durabilă.
Voi reveni cu detalii...” este mesajul lui Cătălin Burlacu.
Alegerile vor avea loc în data de 15 aprilie a.c., urmând ca pe data de 5 aprilie să fie anunţate candidaturile valide.
Potrivit baschet.ro şi-au mai anunţat până acum candidatura Ştefan Săndulache, Virgil Stănescu şi Adrian Voinescu, în timp ce Alexandru Iacobescu a anunţat, pentru sursa citata , că se gândeşte serios să facă acest pas.
 
Foto: facebook/Cătălin Burlacu
 
N.R. INFO PLOIEŞTI CITY îi doreşte mult succes lui Cătălin.