Visul promovarii s-a spulberat .PETROLUL PLOIESTI-CS Mioveni 0-1
Cu un caracter aproape decisiv în lupta pentru accederea în play-off, meciul de pe „Ilie Oană” s-a încheiat cu nu se putea mai rău, cu victoria lui CS Mioveni. Oaspeţii s-au impus cu scorul de 1-0, prin golul marcat, dintr-un ofsaid uriaş (!!), de către Ştefan Blănaru (85).
 
Într-un final de sezon regular în care 11 echipe se luptă pentru cele şase poziţii care menţin speranţele la promovare, Petrolul era ca şi obligată să câştige duelul cu CS Mioveni. Ar fi scos, astfel, din cursă o contracandidată şi, în acelaşi timp, şi-ar fi lărgit oportunităţile înaintea confruntării de la Cluj, din ultima etapă a sezonului regular.
 
Şi „lupii” au început bine jocul de astăzi, cu două acţiuni în primele minute ce au clătinat defensiva adversă. Protagonist, în ambele faze, Vasile Buhăescu (min. 4 şi 5), dar atacantul petroliştilor n-a reuşit să prindă cadrul porţii, prima dată după o „înşurubare” şi un şut puţin pe lângă bara din dreapta, apoi cu o lovitură de cap trimisă din marginea careului de şase metri! Ofensiva a continuat, cu o „diagonală” perfectă a lui Ţicu pentru Constantinescu (11), dar şutul ultimului n-a avut suficientă tărie pentru a-l învinge pe Iustin Popescu, şi, cum-necum, Mioveniul a reuşit să treacă cu bine peste un prim sfert de oră în care a fost cu adevărat în corzi.
 
Apoi, oaspeţii au apelat la „autobază”, aşezându-se pe două linii în faţa propriului careu şi lăsându-i pe Blănaru şi Rusu să încerce să hărţuiască defensiva ploieşteană. Şi cum, treptat, s-a instalat o anumită stereotipie în jocul elevilor lui Moldovan, prima repriză a curs după planul favorabil echipei vizitatoare, intrându-se, astfel, la cabine de pe poziţii de egalitate.
 
Startul părţii secunde a adus o primă modificare în plan tactic, petroliştii abordând repriza a doua cu doi atacanţi de meserie, în căutarea golului atât de necesar. Doar că, din păcate, ocaziile au întârziat să-şi facă apariţia, „lupii” reuşind cu greu să desfacă defensiva adversă. Arnăutu (73) a avut o situaţie bună, chiar imediat după ce a intrat pe teren, dar şutul său, de la 14 metri, s-a dus direct în braţele lui Iustin Popescu.
 
Şi de parcă nu era suficient, totul s-a prăbuşit, pentru formaţia noastră, pe final. Plecat dintr-o poziţie flagranta de ofsaid, nesemnalizată de asistentul Vatamanu, Blănaru (85) a reuşit ceea ce nu prea îi ieşea în perioada în care juca la Ploieşti, înscriind după o cursă pe dreapta, la care a strecurat mingea, în plasă, printre picioarele lui Kitanov!
 
S-a terminat, astfel, 0-1 şi, după acest rezultat, e aproape sigur faptul că speranţele la promovare s-au spulberat şi în acest sezon. Meciul de la Cluj devine, astfel, doar unul de palmares, Petrolul putând, doar printr-un miracol, să evite play-out-ul…
 
FC Petrolul Ploieşti – CS Mioveni 0-1 (0-0)
 
Marcator: Blănaru (85).
 
FC Petrolul: Kitanov – Bărboianu, Lică (79 Huja), Meijers, Ţicu – S. Pană, Moise – Constantinescu (72 Bratu), Roige (cpt) (46 Balint), Vajushi (79 Saim Tudor) – Buhăescu (72 Arnăutu). Antrenor: Viorel Moldovan.
 
CS Mioveni: I. Popescu – D. Şerbănică (79 Burnea), Al. Iacob, Gherghe (cpt), Măr – Panait (57 Coşereanu), Vereş – Rădescu (79 Oancea), Blănaru, Isfan (57 M. Şerban) – Rusu (70 Massaro). Antrenor: Alexandru Pelici.
 
Au arbitrat: Bogdan Dumitrache (Bucureşti) – Cosmin Vatamanu (Bucureşti) şi Alexandru Filip (Constanţa). Rezervă: Octavian Ciucanu (Braşov).
 
Observatori: Dorinel Dincă (Călăraşi) şi Bogdan Zanfirescu (Botoşani).
 
Sursa:Foto: Răzvan Păsărică şi Cristi Stavri (www.sportpictures.eu).