Doar egal la Chiajna . Concordia Chiajna-Petrolul Ploiesti 0-0
Petrolul a plecat doar cu un punct de la Chiajna, după un 0-0 cu Concordia, şi, cu două etape înainte de finalul sezonului regular, îşi complică viaţa în lupta pentru ocuparea unui loc de play-off.
 
Presiunea unei victorii, aproape obligatorie, a părut să apese pe umerii „lupilor” în startul meciului de la Chiajna. Elevii lui Viorel Moldovan au început timid, ezitant, şi, vreme de aproape zece minute, s-au aflat sub asediul gazdelor, cele care nu s-au lăsat deloc invitate să preia iniţiativa. Din fericire, Lllullaku (2 şi 7) a ratat din poziţii favorabile, şuturile albanezului neavând nici forţă, nici plasament, şi abia după un sfert de oră petroliştii au ieşit din „tranşee”, dar voleul lui Constantinescu (14), venit după un corner de pe dreapta, a ocolit, de puţin, ţinta.
 
Apoi, Moise (18), cu un şut de la 20 de metri, l-a obligat pe Chesneau să respingă de lângă bară, iar imediat după ce s-a trecut de minutul 30 au venit şi marile ocazii ale întâlnirii. Câte una de fiecare parte, prima irosită de către Deac (31), cel care a reluat cu capul, din 4-5 metri, direct în braţele lui Kitanov, iar cea de-a doua trecută în contul lui Constantinescu (32), mijlocaşul „găzarilor”, ajuns într-o poziţie excelentă după „diagonala” perfectă a lui Ţicu, şutând în blocajul lui Chesneau!
 
Şi dacă, în prima parte, s-a jucat un fotbal agreabil, în schimb, după reluare, lucrurile s-au complicat enorm, niciuna dintre echipe nereuşind să mai arate mare lucru în plan ofensiv. Viorel Moldovan a mutat chiar de la pauză, cu Saim Tudor în locul lui Nir Lax, apoi, spre final, a apelat la Arnăutu şi Balint, ca şi la juniorul Mario Bratu, dar, din păcate, momentul de inspiraţie, care să trimită cele trei puncte spre Ploieşti, a refuzat să apară, tabela rămânând nemodificată şi după cele patru minute de prelungiri dictate de către arbitrul întâlnirii.
 
0-0, scor echivalent, aparent, cu un pas greşit comis de către echipa noastră în cursa pentru ocuparea unui loc de play-off. Dar, cine ştie, poate că, până la urmă, punctul obţinut la Chiajna se va dovedi a fi mai important decât cele două irosite! Urmează, sâmbătă, 20 martie, de la ora 12.30, duelul de totul sau nimic, de pe „Ilie Oană”, cu CS Mioveni, în penultima etapă a sezonului regular. Până atunci, rămâne să vedem ce se va întâmpla în etapa de la finalul acestei săptămâni şi care va fi configuraţia ierarhiei, una în care, înaintea jocurilor din weekend, FC Petrolul ocupă locul trei.
 
Concordia Chiajna – FC Petrolul 0-0
 
Concordia: Chesneau – Borţa, Marc (cpt), L. Ion, Cherecheş – Al. Lazăr, Piper (73 Ciucureanu) – Deac (73 Biceanu), LLullaku (63 Younes), Cocoş (63 Dumitru) – Herghelegiu (80 Diogo Rosado) . Antrenor: Claudiu Niculescu.
 
FC Petrolul: Kitanov – Bărboianu, Lică, Meijers, Ţicu – Lax (46 Saim Tudor), S. Pană – Constantinescu (82 Bratu), Moise, Roige (cpt) (82 Arnăutu) – Buhăescu (88 Balint). Antrenor: Viorel Moldovan.
 
Au arbitrat: Rareş George Vidican (Satu Mare) – Cosmin Bojan (Tg. Mureş) şi Ovidiu Timar (Oradea).
 
Rezervă: Vasile Buzea (Bucureşti).
 
Observatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) şi Marian Lumânare (Bucureşti).
 
 
Foto: Răzvan Păsărică şi Cristi Stavri (www.sportpictures.eu)