Prima finală câştigată în lupta pentru promovare. PETROLUL PLOIESTI-Metaloglobus Bucureşti 1-0

Petrolul a câştigat prima partidă jucată, în campionat, în acest an, 1-0 pe teren propriu cu Metaloglobus, şi a urcat pe locurile care duc în faza play-off a eşalonului secund. Unica reuşită a întâlnirii din această seară a fost „semnată” de către Vasile Buhăescu (55).

Cu moralul la cote ridicate după victoria obţinută, în primul meci oficial din 2021, în Cupa României, petroliştii aşteptau cu încredere şi reluarea campionatului, conştienţi că doar un parcurs fără greşeală în cele cinci partide ce le-au mai rămas de disputat din sezonul regular i-ar duce în play-off. Iar prima „finală” a propus un adversar deloc comod, în acelaşi timp o potenţială contracandidată la un loc în primele şase, Metaloglobus arătând, pe „Ilie Oană”, că are capacitatea necesară pentru a încurca socotelile.

Partida a început în nota de dominare a elevilor lui Viorel Moldovan, cei care, cu un presing agresiv, au căutat, încă din start, să împingă jocul cât mai aproape de poarta adversă. Bucureştenii s-au ţinut, însă, bine, au închis culoarele, iar prima ocazie importantă a venit doar după un şut de la distanţă, expediat de către Ţicu (13), la care Gavrilaş a reuşit să respingă în lateral. Până la pauză „lupii” au mai avut o singură oportunitate mare, la lovitura de cap trimisă de către Lică (38), de la şapte-opt metri, peste transversală, la cabine intrându-se, astfel, de pe poziţii de egalitate, şi cu certitudinea că meciul va fi unul cât se poate de complicat.

Partea a doua a început după acelaşi tipar, cu petroliştii în ofensivă, cu un şut de la distanţă al lui Romario Moise, respins de către Gavrilaş (51), dar, din fericire, şi cu golul ce avea să rupă echilibrul, în teren şi pe tabela de marcaj. Reuşită ce avea să vină la fix zece minute de la reluare, după o fază începută de către Vajushi, cu o lansare în adâncime, continuată de către Romario Moise, cu o pasă pentru BUHĂESCU, cel care, intrat în careu pe stânga, l-a fixat pe Gavrilaş şi a plasat balonul la colţul lung: 1-0!

Din acel moment, rolurile s-au inversat, oarecum. Nemaiavând ce apăra, Metaloglobus s-a văzut nevoită să joace şi cartea atacului, însă fraţii Herea nu le-au dat mari bătăi de cap fundaşilor centrali ai ploieştenilor. „Lupii” s-au închis bine şi au aşteptat un contraatac decisiv, iar Roige (83) a fost extrem de aproape să lămurească soarta învingătoarei, ratând, incredibil, din faţa porţii!

S-a terminat 1-0, succes în urma căruia formaţia noastră adună 24 de puncte şi urcă, după etapa a 16-a, până pe poziţia a cincea în ierarhia la zi a eşalonului secund. Duminică, pentru formaţia noastră urmează deplasarea de pe terenul ultimei clasate, CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu, partida urmând să înceapă la ora 13.45.

Foto: Răzvan Păsărică şi Cristi Stavri (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul Ploieşti – Metaloglobus Bucureşti 1-0 (0-0)

Marcator: Buhăescu (55).

FC Petrolul: Kitanov – Olaru, Lică, Meijers, Ţicu – Nir Lax (89 Ekollo), Roige (cpt) – Constantinescu (75 Bratu), R. Moise (66 S. Pană), Vajushi (89 Mitrea) – Buhăescu (75 Balint). Antrenor: Viorel Moldovan.

Metaloglobus: Gavrilaş – Coman (83 Potecea), Lung (90+1 Mendes), Cazan, Sava – Sota Mino – Florescu, Lungu (83 Botic), Vraciu (46 Ciubotaru) – Cl. Herea, Ov. Herea (cpt). Antrenor: Gabriel Manu.

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Răzvan Mihai Dobre (Târgovişte).

Arbitru de rezervă: Marius Chiţu (Târgovişte).

Observatori: Fevronia Ion (Craiova) şi Dorinel Dincă (Călăraşi).

Sursa:https://fcpetrolul.ro/start-lansat-spre-play-off/