Au fost stabilite primele partide amicale pentru Petrolul Ploiesti .

Cu o săptămână înainte de reunirea lotului, stabiliă pentru data de 17 iulie, ora 19.00, pe stadionul ”Ilie Oană”, staff-ul administrativ şi tehnic al Petrolului au conturat programul de pregătire al acestei veri. După o primă perioadă de readaptare la efort ce se va desfăşura în Ploieşti, elevii lui Octavian Grigore vor urca la munte, pentru un stagiu de pregătire ce se va întinde pe perioada 26 iulie - 4 august,  într-o locaţie de pe Valea Prahovei, urmând ca zilele acestea să fie stabilite atât staţiunea, cât şi hotelul. Cel mai probabil va fi zona Braşov, şi pentru că oferta de terenuri pentru antrenament este mult mai generoasă acolo.

De asemenea, au fost stabilite şi patru jocuri de verificare, dintr-un total de cinci pe care şi le-ar dori Tavi Grigore, în condiţiile în care "lupii" vor disputa şi două meciuri oficiale înainte de startul campionatului, ambele în Cupa României:
* sâmbătă, 29 iulie, cu ASA Tg. Mureş, la Tg. Mureş. Ora urmează să fie stabilită, dar cel mai probabil undeva pe seară;
* vineri, 4 august, la finalul cantonamentului, cu Progresul Spartac Bucureşti. Meciul se va juca cel mai probabil la Strejnic, de la ora 18.00;
* vineri, 18 august, în deplasare cu CSM Rm. Sărat, ora urmează să fie stabilită;
* sâmbătă, 19 august, la Ploieşti cu Astra II, ora urmează să fie stabilită.
* ar mai rămâne disponibilă data de 12 august, pentru găsirea unui joc amical. Apoi, aşa cum se ştie, pe 9 august şi pe 23 august sunt programate meciurile din Cupa României.