Calificare fără emoţii în sferturile Cupei României. Petrolul Ploieşti a făcut spectacol cu Politehnica Iaşi
 
Petrolul Ploieşti a făcut spectacol în primul meci oficial de anul acesta după o victorie la scor de neprezentare, în optimile Cupei României (ediţia 2020-2021) în faţa” team-ului” de liga 1, Politehnica Iaşi.
Un 3-0” sec”, pentru lupii galbeni au marcat: Romario Moise (17), Valentin Ţicu (45+1) şi Vasile Buhăescu (55).
 
 
” Gazării” şi-au asigurat calificarea încă de la pauză, după cele 17 minute de echilibru, Vasile Buhăescu a trimis o pasă excelentă lui Nir Lax, israelianul  fostul primul la minge, aceasta a ajuns deviat de portarul advers la  Romario Moise , cel din urmă a marcat lejer cu poarta goală.
După primirea golului, oaspeţii au forţat egalarea, însă apărarea lupilor a fost la datorie.
 
Eurogol Valentin Ticu.
 În primul minut adiţional, tânărul fundaş al Petrolului, Valentin Ticu a executat perfect o lovitură liberă de la 25 metri, mingea a trecut peste toţi jucătorii aflaţi în careul advers şi s-a oprit în plasă, păcălindu-l altfel pe Brânză.
2-0 la pauză şi soarta partidei era pecetluită.
 
În mitanul secund, după primele minute de” sufocare”,” amfitrionii” şi-au reconfirmat prestaţia din prima repriză şi au mai marcat o dată, în minutul 55, după o fază de manual, Mihai Constantinescu a driblat ca la antrenament doi fundaşi ieşeni, i-a păsat lui Romario Moise acesta a prelungit până la Buhăescu, ultimul marcând din 2 metri de lângă De Iriondo.
Scor final 3-0 pentru Petrolul care se califică în sferturile Cupei, acolo unde ar putea da peste Dunărea Călăraşi, calificată automat după retragerea echipei Turiss Tg. Măgurele.
După cele două săptămâni de pauză, lupii se întorc pe” Ilie Oana”, urmând să reînceapă lupta pentru promovarea împotriva echipei metaloglobus Bucureşti.
 Partida urmând să se dispute (probabil) marţi, 23 februarie, ora 19.00.
 
 
FC Petrolul: Kitanov – Bărboianu (Olaru), Lică, Meijers, Ţicu – Lax, Roige (cpt) – Constantinescu (Saim Tudor), Moise (Ekollo), Vajushi (Mitrea) – Buhăescu (Balint).
Antrenor: Viorel Moldovan.
 
Politehnica: Brânză – Cană (Buşu), Popă, Baxevanos (Găitan), Lopes Cabral – Vanzo (Dylan Flores), De Iriondo, Passaglia (cpt) – Vega (Zajmovic), Zaharia (Onea), Calcan.
 
Arbitrii: Rareş George Vidican (Satu Mare) – Ciprian Florin Danşa (Satu Mare) şi Doru Claudiu Lucaciu (Cluj Napoca).
 
Arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti)
 
Observatori: Bogdan Zanfirescu (Vaslui) şi Mihai Andrieş (Bucureşti).
 
Accidentare horror:
Baxevanos a părăsit terenul plin de sânge şi cu o comoţie minoră după un duel cu” petrolistul” Constantinescu, cei doi au sărit la cap, greşeala fiind a jucătorului oaspeţilor care a faultat, venind din lateral. Pe teren făcându-şi apariţia şi o ambulanţă (vezi foto). Jucătorul oaspeţilor s-a ales şi cu un cartonaş galben.
Viorel Moldovan, îşi felicită elevii însă îi atenţionează că obiectivul echipei este promovarea in liga 1. 
„Îmi felicit băieţii pentru joc. Ceea ce am lucrat şi am pregătit la antrenamente au aplicat în teren. Am fost exacţi în defensivă, dar şi în atac. Am dat dovadă de pragmatism.
O calificare meritată, care trebuie să ne dea încredere pentru ce urmează. Aveam anumite semne de întrebare în privinţa ritmului de joc, dar ne-am prezentat foarte bine. S-a văzut pregătirea fizică, dar hai să nu ne hazardăm.
Deja sunt cu gândul la meciul cu Metaloglobus. L-am dorit foarte mult pe Romario Moise, încă din vară. Eu zic că am transferat inteligent, sunt jucători importanţi şi de calitate.
Am echilibrat lotul, am adus jucători români.
Este foarte important, ne-am dorit foarte mult această calificare. Poli Iaşi este o echipă de nivel superior, dar am fost încrezători. Calificarea asta ne dă moral, ne dă încredere. O să mă bucur când vom ajunge în play-off, este o cursă contracronometru. Am risipit foarte multe puncte, nu avem timp.
De ce nu, suntem pregătiţi să ajungem şi în finală. Nu avem nimic de pierdut, numai de câştigat. E păcat să intri şi să nu dai drumul la toată energia pe care o ai.
Câteodată mai avem şi o stare din asta de superficialitate pe care o urăsc, mă agasează. Trebuie să existe concentrare până la final, nu numai la un astfel de joc. E foarte important să punem în teren tot ceea ce facem la antrenament”, a declarat antrenorul lupilor, la Digi Sport.
 
 
Foto: www.fcpetrolul.ro