Petrolul Ploiesti - AFC Odorheiu Secuiesc 3-1,intr-un amical disputat la  Tărlungeni
Prima săptămână a stagiului de la Săcele s-a încheiat cu o nouă victorie a „galben-albaştrilor”, obţinută în testul cu formaţia de eşalon trei AFC Odorheiu Secuiesc. Petroliştii s-au impus cu scorul de 3-1, după 1-1 la pauză, golurile formaţiei noastre fiind marcate de către Viorel Lică (34, 81) şi Armando Vajushi (64, pen.).
 
După 2-0 cu SC Popeşti Leordeni şi 2-1 cu Dunărea Călăraşi, formaţia noastră s-a impus şi în cel de-al treilea joc amical programat, de-a lungul a trei zile consecutive, pe terenul sintetic de la Tărlungeni. Adversara de astăzi a fost AFC Odorheiu Secuiesc, iar Viorel Moldovan a profitat şi a rulat aproape întreg lotul pe care îl are la dispoziţie. Tehnicianul „lupilor” a folosit câte o formulă de echipă în fiecare dintre reprize, doar doi dintre jucători, portarul Raul Avram şi fundaşul central Viorel Lică, fiind integralişti.
 
„Lupii” au început jocul cu Avram – Olaru, Lică, Huja, Manolache – Mitrea, S. Pană – Bratu, Ekollo, Saim Tudor – Balint, iar primul gol a venit după ceva mai bine de o jumătate de oră de joc, atunci cînd Lică (34) a înscris cu o lovitură de cap, la o centrare trimisă, de pe stânga, de către Saim Tudor. La pauză s-a intrat, însă, de pe poziţii de egalitate, Rajmond Balint (39) marcând cu un şut frumos, de la 25 de metri, la care balonul a poposit în vinclul din dreapta lui Avram.
 
Imediat după reluare, petroliştii au schimbat liniile, apelând, în partea a doua, la Avram – Bărboianu, Meijers, Lică, Ţicu – Constantinescu, Nir Lax, Roige, Vajushi – Balint (85 V. Bogdan), Buhăescu. Superioritatea elevilor lui Viorel Moldovan a devenit, treptat, tot mai evidentă şi, după ce a ratat un penalti, şutul său fiind ghicit de către portarul advers (min. 57), Vajushi şi-a adus echipa în avantaj, tot după o lovitură de pedeapsă, fructificată în minutul 64. Scorul final, 3-1, a fost stabilit de către Viorel Lică (81), cel care şi-a trecut în cont „dubla” cu o reluare din faţa porţii, la un corner bătut, de pe stânga, de către Vajushi.
 
Pentru petrolişti urmează o a doua săptămână de cantonament, până la plecarea de la Săcele mai fiind programate două jocuri test, cu Aerostar Bacău (miercuri) şi cu ACS Kids Tâmpa Braşov (joi).
 
FOTO: Cristi Stavri.