Comunicat USP.Flacara galben albastra va arde mereu .

A trecut un an….

Marti 4 iulie a.c.(ieri ) Uniunea Suporterilor Petrolisti   a remis un comunicat  , privind renasterea echipei ploiestene.

Comunicatul este urmatorul:

“ A trecut un an de cand toti suporterii Petrolului au realizat, dupa falimentul din vara trecuta, ca numai impreuna pot reaprinde flacara galben-albastra.

De cand, lasand orgoliile la o parte, s-au asezat la aceeasi masa si au incercat sa gaseasca solutiile cele mai potrivite pentru renasterea Petrolului Ploiesti.

De cand, in sala de conferinte a stadionului Ilie Oana toate gruparile si asociatiile de suporteri au format o singura voce si au semnat Protocolul a ceea avea sa devina Uniunea Suporterilor Petrolisti…

Azi, la un an de la constituirea USP, putem spune ca drumul parcurs pana acum a fost unul anevoios dar si frumos, satisfactia si principala realizare fiind, indiscutabil, reintrarea in posesia marcilor “Petrolul”.

Greul insa abia acum urmeaza, iar crezul USP va ramane acelasi : construirea pe baze solide a unui Petrolul sanatos din toate punctele de vedere, a unui club cu adevarat profesionist, de care sa fim cu totii mandri, a carui Conducere sa dea dovada de integritate, inteligenta, profesionalism si coerenta. Iar pentru aceasta e nevoie de:

1. Un management profesionist – clubul sa angajeze profesionisti pentru fiecare pozitie a fiecarui department;

2. Consolidarea si dezvoltarea Centrului de copii si juniori – asigurarea unui buget care sa permita dezvoltarea continua a acestuia si a unui proces de selectie facut exclusiv pe criteriul valorii din punct de vedere fotbalistic;

3. Absenta oricarei imixtiuni a Conducerii clubului si a sponsorilor in activitatea tehnica a antrenorilor si a deciziilor pe plan sportiv luate de catre acestia;

4. Existenta unui plan de actiune pe urmatorii ani cu obiective si termene stabilite, cu responsabilitati desemnate in mod clar si care sa vizeze performanta sportiva; 5. Transparenta totala si respect reciproc, atat al clubului fata de suporteri, cat si invers. Suporterii petrolisti reprezinta pentru club o categorie unica si indivizibila si vor fi tratati ca atare. Ei nu sunt asociatii/ligi/grupari/peluze/tribune – ei sunt suporteri petrolisti.

Ei sustin PERMANENT si NECONDITIONAT clubul, iar zona lor de implicare in viata echipei se desfasoara numai in tribuna sau peluza, niciodata in afara acestora. In acelasi timp, Uniunea Suporterilor Petrolisti aduce la cunostinta ca, urmare a deciziilor luate in cadrul Uniunii, decizii consemnate si in Actul Constitutiv si Statut, pana la urmatoarele alegeri, Comitetul Director al USP este format din: Dragos Machitescu – Presedinte George Andone – Vicepresedinte Mugur Oprescu – Secretar Relatia USP cu clubul Petrolul va fi asigurata de catre Ionut Carbureanu iar in relatia USP cu mass-media, purtatorul de cuvant al Uniunii este Mugur Oprescu. Uniunea Suporterilor Petrolisti este si va ramane o asociatie a tuturor suporterilor Petrolului Ploiesti.

Portile ei vor fi permanent deschise pentru orice alta asociatie a suporterilor petrolisti care va respecta Statutul USP si va vrea sa se alature ADGA, LSCT si Nodului Petrolist in misiunea de a pastra vie traditia si istoria Petrolului si a lupta pentru un viitor luminos si glorios al clubului mult iubit. Impreuna pentru un Petrolul puternic!