Petrolul Ploieşti a promovat în liga a 3 a după o sărbătoare unică.

24 iunie 2017... Petrolul Ploieşti a renăscut ca Pasărea Phoenix.

Într-o atmosferă demnă de finală Champions League, cu o coregrafie 3 D realizată pe tot stadionul (excepţie făcând tribuna 1), lupii galbeni au remizat pe “Ilie Oana “în returul barajului de promovare cu Dentas Tărtăşeşti (scor 2-2), însă rezultatul nu a stricat sărbătoarea “găzarilor “după victoria lejeră din tur...

Aproximativ 14 000 spectatori s-au bucurat de un spectacol fotbalistic şi al suporterilor, un spectacol în galben-albastru şi în minutul 80, un show pirotehnic impresionant, mai frumos (probabil) ca un derby al Serbiei sau Greciei, fumul galben invadând terenul de joc.

Oaspeţii dâmboviţeni au venit să-şi joace şansa şi au etalat un fotbal de calitate, cu multă ambiţie şi dăruire, probabil fiind convinşi că îi vede o ţară întreagă, partidă de la Ploieşti fiind televizata de Digi Sport 1.

Zile şi nopţi pentru o coregrafie unică în România.

Timp de o săptămână suporterii de la Peluză Latină, Peluza “Ilie Oana “şi Tribuna a 2 a au muncit aproape non-stop pentru cea mai frumoasă coregrafie 3 D văzută în România, o coregrafie care a uimit întreaga ţară şi a adus lacrimi de bucurie în templul fotbalului ploieştean.

“Mereu în lupta să apar ce am învăţat să iubesc de la tine, tata. Sunt vremuri tulburi, ştim ce ne aşteaptă “... parcă a fost mesajul întregului stadion, 14 000 de inimi galben – albastre bătând aseară doar pentru Petrolul.

Imaginile vorbesc de la sine...

Retragerea oficială a lui Cristi Vlad.

Pentru a fi sărbătoarea mai frumoasă, Preşedintele lupilor galbeni s-a retras oficial din cariera de jucător.

În minutul 84 “ Il  Presidente “l-a înlocuit în aplauzele celor 14 000 de spectatori pe căpitanul ploieştenilor, Claudiu Tudor.

Lacrimi de fericire şi emoţie...

Un domn în vârstă de 60-65 ani a izbucnit în lacrimi, în momentul în care a început coregrafia pe stadion, momentul emoţionant îl vedeţi aici:  https://www.youtube.com/watch?v=CTtDqx6sOO8  (minutul 1.10)

Despre meci...

Deşi toată lumea se aştepta la un scor fluviu, dâmboviţenii au venit la Ploieşti să şteargă impresia din tur şi au reuşit...

Ambiţioşi şi dornici de revanşa, oaspeţii au deschis scorul prin LEŢU, în minutul 7 cu un euro gol de la peste 25 metri.

Lupii şi-au revenit din şoc, au forţat egalarea însă până la pauză au ratat la aproape fiecare acţiune.

Scorul la pauză a fost 0 – 1, însă după pauză “amfitrionii “au restabilit egalitatea şi au răsturnat scorul.

În minutul 68, Nini Popescu a centrat perfect, iar Adrian Vintila a egalat, şutând de la 8 metri.

În minutul 87 Nini Popescu a fost scăpat singur spre poarta adversă, a driblat portalul dâmboviţenilor şi a marcat în poarta goală.

În cel de al 6 lea minut de prelungiri (au fost dictate 10 minute pentru că meciul a fost oprit din cauza fumigenelor aruncate în teren de suporterii “petrolişti “) vizitatorii au restabilit egalitatea prin Florin Sandu care a şutat la colţul scurt de la 16 metri.

Scor final 2 -2, însă nimeni nu a fost supărat, Petrolul reuşind la pas promovarea în cea de a 3 a liga a ţării.

Fiul căpitanului a dat lovitura de începe a meciului.

·         Pentru că era motiv de sărbătoare, Lucas fiul lui Claudiu Tudor a dat lovitura de începere, juniorul fiind însoţit la mijlocul terenului de Mircea Dridea dar şi de preşedintele AJF Prahova, Silviu Crângaşu.

·         Legendele petroliste prezentate în faţa publicului.

Înainte de începutul meciului pe teren şi-au făcut apariţia foste legende “petroliste “printre care: Ion Catană, Gheorghe Matei, Paul Guşă, Jean Grama, Sandu Pitulice, Marcel Abăluţă, Laurenţiu Costache, Adrian Toader, Costel Ilie, Eugen Baştină, Daniel Zafiris, Ciprian Pură, Dincuţă, Marius Măldărăşanu, Nuţă, Butufei, Cămil Oprişan, Virgil Dridea, Eduard Iuhas, etc. Aceştia fiind primiţi cu aplauze la scena deschisă.

Premii de la AJF pentru cele două echipe şi suporteri.

AJF a ţinut să contribuie la sărbătoarea promovării şi a premiat cele două echipe cu premii, diplome şi cupe, iar suporterii Petrolului au primit premiul pentru cea mai fair play galerie din Prahova.

Pe lângă atâtea surprize frumoase, oaspeţii au primit o diplomă şi un premiu din partea AJF Prahova pentru participarea la baraj, cu atât mai mult cu cât aceştia n-au primit aceeaşi distincţie onorifică din partea AJF Dâmboviţa.

Echipele:

Petrolul Ploieşti: Marinică – Catană, Prunescu, Frâncu, Velisar – Cl. Tudor (cpt) (Cr. Vlad), Chiriţă (Niţescu) – N. Popescu, Păun (Butufei), D. Gheorghe – Stănescu (Vintilă)..

Dentaş Tărtăşeşti: Curiman (Nedelea) – Micu (Costea), Mustafa, M. Sandu (cpt), Badea, D. Tudor – Dobre – Manea (54 Ana), Zaharia, Penescu, Badea – Leţu (Fl. Sandu)..

Arbitrii: Bogdan Dumitrache – Ionuţ Traian Neacşu (cei doi din Bucureşti) şi Cristian Ionuţ Măndiţă (Tunari)

Observatori: Constantin Ştefan şi Aurel Ionescu (ambii din Bucureşti).