Infrangerea de la Timisoara ne duce la mijlocul clasamentului .  ASU Politehnica Timişoara – FC Petrolul Ploieşti 1-0
Petrolul se întoarce fără puncte din Banat, cedând, la limită, în duelul cu ASU Politehnica Timişoara. Gazdele s-au impus cu scorul de 1-0, cu golul marcat, în prima repriză, de către Plazonja (32), rezultat în urma căruia Petrolul pierde teren în lupta pentru accederea în play-off, ocupând, acum, doar poziţia a zecea în ierarhia la zi a eşalonului secund!
 
Meciul a început, practic, cu o perioadă lungă de tatonare, niciuna dintre cele două echipe nereuşind să ameninţe la modul serios poarta adversă vreme de aproape o jumătate de oră. „Monotonia” a spart-o Axente, cel care, în minutul 28, a tras formidabil de la circa 30 de metri, dar balonul a întâlnit transversala porţii petroliste, şi nu peste mult timp bănăţenii au reuşit să deschidă scorul, Plazonja (32) plasând mingea, de la 25 de metri, în colţul din dreapta lui Avram. Politehnica trecea, astfel, în avantaj şi putea, din acel moment, să dicteze ritmul confruntării, iar, până la pauză, „lupii” n-au găsit soluţiile pentru a reveni pe tabelă. Portarul Hindrich a avut, astfel, emoţii o singură dată, chiar înainte de intrarea la cabine, atunci când a respins greu, din faţa porţii, după un corner bătut de pe dreapta.
 
Scenariul nu s-a schimbat foarte mult nici după reluare, chiar dacă Petrolul a părut a fi echipa care a preluat iniţiativa, obligată fiind să alerge după golul egalizator. Încet-încet, elevii lui Viorel Moldovan au împins jocul către careul gazdelor, iar în momentul în care au încercat poarta cu şuturi de la distanţă, recomandabile pe un teren îmbibat cu apă, au apărut şi ocaziile. Doar că Roige (72) a avut ghinion, mingea trimisă de el, de la 25 de metri, lovind bara din dreapta lui Hindrich, iar Balint (74) nu a pus suficientă forţă şi precizie într-un şut de la 14 metri, trimiţând exact pe direcţia goal-keeperului advers.
 
Din păcate, însă, golul egalării nu a venit, Politehnica obţinând o victorie ce îi consolidează poziţia în primele şase, în contrast cu căderea în care se află, în clasament, petroliştii, ajunşi, acum, pe locul zece!
 
Săptămâna viitoare va fi una cu două jocuri oficiale pentru „galben-albaştrii”. Primul miercuri, pe „Ilie Oană”, de la ora 17.00, cu Gloria Buzău, în cadrul etapei a 14-a a eşalonului secund, iar cel de-al doilea sâmbătă, de la ora 18.00, pe terenul Ceahlăului Piatra Neamţ, în „16”-imile Cupei României.
 
ASU Politehnica Timişoara – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (1-0)
 
Marcator: Plazonja (32).
 
ASU Politehnica: Hindrich – D. Radu, Mera, Scutaru, Pamfile – Al.Munteanu, Coadă (63 Casado), Codrea, Ivanovici (81 S. Popovici) – Axente (78 B. Vasile), Plazonja. Antrenor: Dan Alexa.
 
FC Petrolul: Avram – Olaru (70 Mendoza), Mondragon, Manolache, Ţicu – V. Bogdan (56 Constantinescu), Botic (56 Ekollo), Roige (cpt), Vajushi – Beleck, Balint (83 Saim Tudor). Antrenor: Viorel Moldovan.
 
Au arbitrat: Rareş George Vidican (Satu Mare) – Răzvan Nistoran (Reşiţa) şi Ramona Udrea (Tg. Jiu).
 
Arbitru de rezervă: Vladimir Nagy (Mihăceni – Alba).
 
Observatori: Dan Monea (Aiud) şi Viorel Lolea (Reşiţa).