Nationala Under 21 a Romaniei s-a calificat la EURO 2021 dupa un egal cu Danemarca
România U21 s-a calificat la Euro pentru a doua oară la rând, de pe locul 2 al grupei. A fost 1-1 cu liderul grupei, Danemarca, într-un meci cu un arbitraj controversat şi un final de joc cum rar se vede.
 
"Tricolorii" au dominat tot meciul şi au început cu ocaziile lui Olaru şi Marius Marin. Costache a avut apoi o şansă uriaşă, singur cu portarul, care a ieşit la timp.
 
România a cerut două penalty-uri, în minutele 12 şi 14, dar arbitrul nu a dat nimic. Până la pauză, elevii lui Adi Mutu au mai ratat ocazii bune, însă cea mai mare a fost cea a lui Măţan, care nu a reuşit să înscrie din 2 metri, blocat senzaţional de portar.
În startul părţii secunde, arbitrul care a refuzat două lovituri de pedeapsă pentru noi, a acordat una pentru danezi, total aiurea, după un contact în afara careului, iar Laursen a transformat.
Costache a marcat apoi, însă se afla în offside şi golul a fost anulat. În minutul 58, Hausner a fost eliminat după un duel cu Măţan.
 
"Tricolorii" au egalat în minutul 72, după o fază în care Olaru a nimerit bara, mingea a ajuns la Moruâan, care i-a pasat lui Costache, iar acesta a înscris.
 
Finalul a fost unul extrem de ciudat. Din minutul 83 până la final, danezii aproape că nu au atins deloc mingea, iar "tricolorii" s-au mulţumit să paseze încontinuu.
 
Cele 16 echipe calificate la turneul final al Euro U21 2021
Ungaria
Slovenia
Rusia
Elveţia
Olanda
Danemarca
Spania
Anglia
Franţa
Italia
Portugalia
Cehia
Germania
Croaţia
România
Islanda (are un meci anulat, cu Armenia, pe care îl va câştiga, foarte probabil, la masa verde”