Infrangere umilitoare.Petrolul Ploiesti-Aerostar Bacau 1-4
Seară de coşmar la Mogoşoaia, acolo unde Petrolul a pierdut meciul cu Aerostar Bacău, ratând şansa să ajungă pe locul doi în ierarhia la zi a eşalonului secund. Moldovenii s-au impus cu un greu de crezut 4-1, după un meci în care „lupii” au ratat un penalti (Saim Tudor), au avut un eliminat (Răuţa) şi l-au pierdut, din cauza unei accidentări serioase, pe tânărul Enache.
 
În închiderea unei etape cu rezultate cât se poate de favorabile, Petrolul avea nevoie de o victorie în faţa codaşei Aerostar Bacău, pentru a urca până pe poziţia secundă a podiumului. E drept, contextul nu era tocmai cel mai prielnic, Viorel Moldovan confruntându-se cu un val de absenţe la nivelul lotului de jucători, dar, chiar şi aşa, era de aşteptat ca diferenţa de valoare, vizibilă pe hârtie, să se vadă şi pe teren.
 
Prima jumătate de oră a fost una încurajatoare, „lupii” dominându-şi adversarii şi având câteva situaţii foarte bune să deschidă scorul. Cea mai mare trecută în dreptul lui Saim Tudor (15), un şut excelent trimis de la 18 metri, lateral stânga, la care portarul Cebotari a avut un reflex incredibil, salvând de sub transversală, la fel cum nici cea a lui Beleck (20) n-a fost de neglijat, atacantul petroliştilor reluând, din marginea careului mic, în braţele goalkeeperului moldovenilor!
 
Iar ocaziile s-au răzbunat, cu vârf şi îndesat, pentru că ultimul sfert de oră al primei părţi a fost unul de coşmar. Patrick Popescu (31) a transformat, impecabil, o lovitură liberă de la 18 metri, mingea „muşcând” din bara din stânga lui Kitanov înainte de a intra în plasă, iar Vraciu (40) a majorat diferenţa, înscriind după un penalti dictat la un henţ al lui Răuţă, „căpitanul” petroliştilor văzând, cu această ocazie, şi cel de-al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu!
 
Chiar înainte de pauză, elevii lui Moldovan au avut şansa să reintre în joc, tot după un penalti, dictat la un henţ al lui Alecsandru, dar Saim Tudor (44) a şutat pe lângă poartă, mingea lovind şi bara din stânga lui Cebotari înainte de a se duce în aut!
 
Moldovan a apelat, imediat după reluare, şi la Armando Vajushi, apoi l-a aruncat în luptă şi pe Balint, căutând să împrospăteze ofensiva, dar, după o bară a lui Botic (58), golul a picat tot în poarta ploieşteană… Exact atunci când s-a scurs o oră din meci, Ilie l-a surprins pe Kitanov cu un şut de la 25 de metri, aproape de bara din stânga, ducând, astfel, tabela la un neverosimil 0-3!!!
 
Cu cinci minute înainte de final, Vajushi a redus din handicap, după cel de-al treilea penalti al întâlnirii, dar, din păcate, era prea târziu pentru o revenire miraculoasă, ba chiar Alexandru Zaharia (89) a închis meciul, la capătul unui contraatac.
 
Petrolul rămâne, astfel, la cota 17 în clasament, menţinându-se pe poziţia a şasea, iar la finalul săptămânii va avea o misiune extrem de complicată. „Galben-albaştrii” se vor deplasa la Timişoara, pentru jocul cu ASU Poli, programat să se dispute sâmbătă, de la ora 15.15.
 
Foto: Răzvan Păsărică şi Cristi Stavri (www.sportpictures.eu).
 
 FC Petrolul Ploieşti – Aerostar Bacău 1-4 (0-2)
 
Marcatori: Vajushi (85, pen)/P. Popescu (31), Vraciu (40, pen.), Ilie (60), Al. Zaharia (89).
 
FC Petrolul: Kitanov – Olaru, Răuţă (cpt), Mondragon, Ţicu – Enache (52 Ad. Nicolae) – Diarra (77 Constantinescu), Ekollo (46 Vajushi), Botic, Saim Tudor – Beleck (58 Balint). Antrenor: Viorel Moldovan.
 
Aerostar: Cebotari – Alecsandru, Ardei (82 Bobaru), Chirilă, Corban – P. Popescu – Gavrilă (82 Belciu), Ilie, Manole (68 Mihalcea), Vraciu (cpt) (82 Al. Zaharia) – Iul. Zaharia (61 Oteliţă). Antrenor: Daniel Munteanu.
 
Au arbitrat: Mircea Ardelean (Arad) – Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) şi Ionuţ Neacşu (Bucureşti).
 
Arbitru rezervă: Eduard Ioniţă (Galaţi).
 
Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiul Secuiesc) şi Bogdan Gheorghiţă (Vaslui).
 
Cartonaş roşu: Răuţă (39).