Ceahlaul Piatra  Neamt-Petrolul Ploiesti in „16”-imile de finală ale Cupei României
 
La sediul Federaţiei Române de Fotbal s-a desfăşurat, luni, tragerea la sorţi a partidelor contând pentru „16”-imile de finală ale Cupei României. FC Petrolul Ploieşti va evolua, în această fază a competiţiei, pe terenul formaţiei de eşalon trei Ceahlăul Piatra Neamţ!
 
Făcând parte din prima urnă valorică, ca urmare a faptului că, în stagiunea precedentă, a atins sferturile de finală ale competiţiei, Petrolul a evitat, la tragerea la sorţi, formaţiile din primele două eşaloane prezente în urna a doua! Astfel, „lupii” vor avea ca adversară o reprezentantă a Ligii 3, ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ, partida urmând să se dispute, conform regulamentului competiţiie, pe terenul formaţiei moldave.
 
Continuatoare a grupării care, după anii `90, a evoluat multă vreme pe scena primului eşalon, şi care s-a desfiinţat în 2015, Ceahlăul evoluează, acum, în Seria I a celui de-al treilea eşalon, ocupând locul şase, după nouă etape. Nemţenii, antrenaţi de către Gabriel Rădulescu, au bifat patru victorii, o remiză şi trei înfrângeri în campionat, iar în această fază a Cupei României au ajuns după ce le-au eliminat pe CSM  Bacău (4-0), Aerostar Bacău (3-0) şi ACS Şomuz Fălticeni (4-0).
 
Partidele din această fază a competiţiei se vor disputa pe data de 28 noiembrie, de la ora 13.30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând să fie stabilit şi comunicat în perioada următoare.
 
Noutăţi în regulamentul competiţiei
 
Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care se întâlnesc formaţii de Liga 2 cu formaţii de Liga 3, în ceea ce priveşte regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3.
 
Avertismentele (cartonaşele galbene) primite de jucători până la etapa ”16”-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiţii, astfel că începând cu acestea, cluburile vor ţine o nouă evidenţă a (avertismentelor) cartonaşelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza şaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
 
În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din ”16”-imi şi optimi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
 
Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.
 
Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.
 
Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
 
În conformitate cu principiile de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.