Victorie în” Primvus derby”. După 20 ani, Rapid a deraiat la Ploieşti. Petrolul Ploieşti – Rapid Bucureşti 2-0
 
Vineri seară pe stadionul” Ilie Oana” a avut loc un nou episod din derby-ul de tradiţie sau aşa cum este cunoscut” Primvus derby”, Petrolul Ploieşti-rapid Bucureşti.
Lupii au deraiat Rapidul.
Gazării au redescoperit gustul victoriei pe teren propriul, chiar împotriva” rivalei de o viaţă”, Rapid Bucureşti, prin golurile marcate de către Buhăescu (minutul 6) şi Botic (minutul 90+1)
Ploieştenii au început în forţa meciul, în minutul 6, Constantinescu a centrat, de pe dreapta, Saim a recentrat în faţa porţii, BUHĂESCU, a venit din spate, a scăpat din marcajul adversarului său şi a înscris lejer.
Giuleştenii puteau egala în minutele 22 şi 31, însă mingea a ocolit puţin poarta lui Kitanov.
Putea fii 2-0 până la pauză, dacă Drăghia nu se evidenţieze la şuturile lui Roige (minutul 13) şi Tudor Saim (minutul 29).
În repriza secundă, bucureştenii au forţat egalarea, având mai mult posesia şi în unele faze fiind mai periculoşi.
În prelungiri, minutul 90+1, ploieştenii au închis tabela, după un contraatac fulger, Buhăescu a driblat un adversar, a păsat în interiorul careului advers, acolo unde Botic a şutat fără preluare de la 14 metri, pe colţul scurt, Draghia nemaiavând ce să facă.
Scor final 2-0, o victorie de moral, o victorie care a adus împăcarea cu proprii suporteri şi speram că un” restart” al echipei.
Astfel, Petrolul Ploieşti a învins Rapid,” acasă” după 20 de ani, (ultima victorie a lupilor” acasă” a fost în luna aprilie 2000.
După această victorie, Petrolul Ploieşti a acumulat 17 puncte în clasament şi a urcat pe locul 4 în clasament, în zona playoff-uluin ligii a 2 a.
 
În următoarea etapă, Petrolul Ploieşti va întâlni Aerostar Bacău, la Ploieşti, pe data de 18 noiembrie a.c., de la ora 19.00.
 
Declaraţii Viorel Moldovan după victoria cu Rapid:
” Mai râdeam, dar amar. Mă bucur enorm că am reuşit această victorie, a fost momentul oportun pentru noi să câştigăm în sfârşit pe teren propriu. Ne-am deblocat, trebuie să fie un reset pentru noi şi să câştigăm tot de acum înainte.
Dedic victoria suporterilor care, chiar dacă ne mai ceartă, ne-au certat săptămâna asta, suferă alături de noi şi o victorie împotriva Rapidului îi face fericiţi.
Am reuşit o promovare cu Rapidul, a fost un moment extraordinar pentru mine pe final de carieră, acum îmi pare rău pentru situaţia lor, dar e bine pentru situaţia mea.”
 
FC Petrolul: Kitanov – Olaru (88 Răuţă), Meijers, Huja, Ţicu – Salifu (79 Ekollo) – Constantinescu (55 Enache), Lax (88 Botic), Roige (cpt), Saim Tudor (79 Diarra)- Buhăescu. Antrenor: Viorel Moldovan.
 
Rapid: Drăghia – Voicu (cpt), Dandea, Crişan (83 D. Benzar), Finica – Jorza, R. Lazăr (46 Drăghiceanu), Pănoiu – Sefer, Bălan (99 Pop), Hlistei. Antrenor: Mihai Iosif.
 
Au arbitrat: Andrei Antonie (Bucureşti) – Mihăiţă Necula (Bucureşti) şi Cosmin Vatamanu (Bucureşti).
 
Arbitru de rezervă: Valentin Porumbel (Olteniţa).
 
Observatori: Mircea Bucur (Tg. Mureş) şi Constantin Gheorghe (Suceava).
 
Footo. Cristi Stavri