Tricolorul LMV Ploiesti -  Lausanne UC in CEV Challenge Cup.

 

Miercuri , la sediul Confederaţiei Europene de Volei, din Luxemburg, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea programului în competiţiile europene, Tricolorul LMV Ploieşti urmând să evolueze, din nou, în CEV Challenge Cup.

Echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu va evolua în runda de calificare pentru faza principală a CEV Challenge Cup, urmând să întâlnească pe Lausanne UC, a patra clasată din campionatul Elveţiei în sezonul recent încheiat.

Lausanne UC este un club fondat în 1975, având în palmares şase titluri naţionale în Elveţia (ultimul obţinut în 2008), cinci Cupe câştigate şi două SuperCupe. Totodată, a avut o prezenţă constantă pe plan european, în 2012 ajungând în sferturile de finală ale CEV Cup, iar în 2016 – în optimile de finală ale CEV Cup.

În sezonul trecut a evoluat în CEV Challenge Cup, oprindu-se în aceeaşi fază ca şi Tricolorul LMV Ploieşti (16-imile de finală), după ce a pierdut ambele manşe cu scorul de 0:3, în confruntarea cu olandezii de la Draisma Dynamo Apeldoorn.

Turul rundei de calificare este programat în perioada 21-23 noiembrie, iar returul – între 28 şi 30 noiembrie. Tricolorul LMV va evolua, mai întâi, în deplasare, meciul decisiv urmând să aibă loc în Sala „Olimpia”.

Învingătoarea va avansa în 16-imile de finală, unde se va confrunta cu Stroitel Minsk, din Belarus, faza fiind programată între 5 şi 7 decembrie (tur), respectiv 19 şi 21 decembrie (retur).

Programul complet poate fi vizualizat aici.