O nouă înfrângere” acasă”. Petrolul Ploiesti-U Craiova 1948 0-1
 
Petrolul continuă să risipească puncte pe teren propriu, suferind, duminică, cea de-a treia înfrângere de pe „Ilie Oană” din acest sezon. A fost 0-1 cu U Craiova, lidera ierarhiei impunându-se graţie golului lui Baeten (12), la capătul unui meci în care „lupii” au irosit o lovitură de pedeapsă, prin debutantul Beleck (83)!
 
Nimic nu s-a legat în jocul elevilor lui Viorel Moldovan la revenirea pe „Ilie Oană”, într-un meci cât se poate de important, împotriva primei clasate, U Craiova. E drept, Diarra (9) a avut o primă şansă de gol, trimiţând cu capul, din mijlocul careului, pe lângă poarta adversă, dar, imediat, a venit golul de generic al lui Baeten (12), mijlocaşul oltenilor şutând, de la aproape 30 de metri, imparabil, în vinclul din stânga lui Kitanov!
 
A fost golul de care oaspeţii au avut nevoie pentru a juca, mai apoi, totul pe cartea unei defensive perfecte, tactica craiovenilor fiind uşurată şi de dificultăţile pe care „lupii” le-au avut pe faza de construcţie. Mingea a ajuns anevoios în preajma buturilor apărate de către Popa şi, în consecinţă, ocaziile au lipsit, astfel că, după 45 de minute, U conducea pe tabela de marcaj, obligându-l pe Viorel Moldovan să regândească, la pauză, tactica echipei sale.
 
Însă, din păcate, şi după reluare scenariul a fost acelaşi, cu atacuri sterile din partea petroliştilor, uşor de neutralizat de defensiva adversă. Craiova a fost aproape să se desprindă la lovitura liberă bine executată de către Albu (58), dar Kitanov a intervenit salvator, iar finalul a adus şi primele ocazii clare ale petroliştilor: Diarra (77) a şutat imprecis din şase metri, apoi Beleck (78) nu a putut să marcheze la debutul în tricoul „lupilor”, ratând, din marginea careului mic, după o centrare venită, de pe stânga, de la Ţicu.
 
Petrolul a avut şansa să revină pe tabelă cu şapte minute înainte de final, atunci când „centralul” Ionuţ Coza a dictat lovitură de pedeapsă la duelul dintre Paramatti şi Balint. Beleck şi-a aşezat mingea la punctul cu var, a şutat în stânga lui Popa, acesta plecând în dreapta, dar minge a lovit rădăcina barei şi a revenit în teren, fără ca vreunul dintre jucătorii ploieşteni să profite şi să o reia în plasă!
 
S-a terminat, astfel, 0-1, Craiova revenind pe prima treapta a podiumului, în vreme ce, după acest joc, formaţia noastră rămâne în afara zonei de play-off, ocupând poziţia a şaptea, cu un total de 13 puncte.
 
Miercuri, restanţa cu CSM Slatina
 
După partida de duminica, pentru Petrolul Ploiesti urmează încă un meci pe teren propriu, la jumătatea săptămânii viitoare. Astfel, miercuri, de la ora 17.00, este programată partida dintre FC Petrolul şi CSM Slatina, restanţă din etapa a şaptea a eşalonului secund. Apoi, în weekendul viitor echipa noastră va avea liber, urmând să stea în runda cu numărul zece.
 
FC Petrolul Ploieşti – U Craiova 1948 (0-1)
 
Marcator: Baeten (12).
 
FC Petrolul: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Ţicu – Ekollo (62 Balint), Lax – Bratu (62 Constantinescu), Roige (cpt) (87 Botic), Diarra (87 Saim Tudor) – Buhăescu (73 Beleck). Antrenor: Viorel Moldovan.
 
U Craiova: Popa – Negru, Paramatti, Diallo, Huyghebaert – Albu – Vl. Pop, Baeten (68 Stoenac) – Cl. Bălan (cpt), Compagno (59 Raicea), Răducanu (86 Ciolacu). Antrenor: Dumitru Vasilică.
 
Au arbitrat: Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov) – Andrei Constantinescu (Bucureşti) şi Adrian Vornicu (Iaşi).
 
Arbitru de rezervă: Dragoş Lunca (Cluj Napoca).
 
Observatori: Marian Lumânare (Bucureşti) şi Dan Jiga (Bistriţa).