Hipodromul Ploieşti va găzdui o  reuniune hipică oficială in parteneriat cu Jockey Club
Hipodromul Ploieşti va găzdui, duminică, 25 octombrie, o nouă reuniune hipică oficială, ce va avea în program nu mai puţin de cinci curse de trap şi una de galop. Va fi un eveniment special, pentru că organizatorii de la CSM Ploieşti îi vor avea alături pe cei de la Jockey Club Român, care vin pe hipodrom pentru a marca împlinirea a 145 de ani de la fondarea Clubului printr-o cursă de galop – „Premiul Jockey Club 145 de ani” -, dar şi printr-o contribuţie substanţială la una dintre cursele de trap ale zilei, Premiul Jockey Club. 
 
Un alt punct de atracţie al reuniunii de duminică va fi cea de-a treia cursă a zilei, Premiul Maraton – Fortuna Silver, în care vom vedea cei mai buni fondişti de pe hipodrom întrecându-se pe distanţa de 3150 de metri.
 
Reuniunea va debuta la ora 10.10 cu Premiul Rotunda, va continua cu Premiul Recrut (10.30), după care vor urma cele trei curse importante ale zilei: Premiul Maraton – Fortuna Silver (10.50), Premiul Jockey Club (11.10) şi cursa de galop rezervată cailor pur sânge englez, Premiul „Jockey Club 145 de ani”. Ziua se va închide cu o cursă ce se anunţă, şi ea, extrem de spectaculoasă, Premiul Sinoe – Fortuna Gold având la start nu mai puţin de 11 trăpaşi cu performanţe bune în acest sezon.
 
La fel ca la ultimele reuniuni, din cauza restricţiilor din această perioadă, evenimentul de duminică va fi fără spectatori, accesul urmând să fie permis doar personalului strict necesar pentru desfăşurarea curselor şi altor persoane direct implicate. Pentru ca iubitorii turfului să poată urmări, totuşi, reuniunea, aceasta va fi transmisă live pe internet, mai exact pe youtube, link-ul la care vor putea fi văzute cursele urmând să fie anunţat duminică, în jurul orei 9.30, atât pe pagina de facebook a hipodromului (https://www.facebook.com/complexhipodrom/), cât şi pe cea a CSM Ploieşti (https://www.facebook.com/csmploiesti/).
 
Programul reuniunii AICI
 
Comunicat Jockey Club :
Duminică, 25 octombrie 2020, de la ora 10:10, la Hipodromul de la Ploieşti este programată cea de-a 12-a reuniune hipică a anului, eveniment ce se va desfăşura fără prezenţa publicului şi cu transmisiune online pe pagina de Facebook Complex Hipodrom Ploieşti. Iubitorii sportului regilor vor putea urmări online cinci curse destinate cailor de trap precum şi cursa de galop pentru cai Pur Sânge Englez, organizată de Jockey Club Român în parteneriat cu CSM Ploieşti. 
Intitulată «Premiul Jockey Club 145 de ani», această cursă marchează împlinirea a 145 de ani de la fondarea Clubului, precum şi un nou început în evoluţia alergărilor de galop prin implicarea Jockey Club Român, instituţia care reprezintă România în cadrul Federaţiei Internaţionale a Autorităţilor Hipice (IFHA). 
Cursa, la care au fost înscrişi 11 cai Pur Sânge Englez, va începe la orele 11:30 şi se va desfăşura pe o distanţă de 1.500 de metri. Vor lua parte cai născuţi în România şi în străinătate, însă antrenaţi în România, aparţinând atât proprietarilor de stat, cât şi proprietarilor privaţi. Valoarea premiilor va fi de 5.000 de lei, revenind primilor cinci cai plasaţi, conform deciziei Comitetului Alergărilor din cadrul Jockey Club, raţiunile fiind acelea de a susţine proprietarii şi crescătorii de cai Pur Sânge Englez din România.
„Evenimentul constituie un prim pas pentru aderarea României la Regulamentele internaţionale, parte dintr-un demers amplu iniţiat de Jockey Club pentru a obţine recunoaşterea în plan internaţional a calului de curse românesc. Cu alte cuvinte, cursa de duminică reprezintă un efort comun pentru a duce acest sport către normalitate, pentru a încuraja continuitatea sa, în special în această perioadă în care fenomenul sportiv este puternic afectat de restricţiile impuse de pandemie” a declarat Tudor Roşca, Vicepreşedinte Jockey Club.
«Premiul Jockey Club 145 de ani» inaugurează un nou început al galopului românesc, evenimentul având loc la 18 ani de la organizarea de către Jockey Club a curselor desfăşurate la Hipodromul de la Mangalia, în perioada 1996 – 2002. Evenimentele organizate atunci au însumat 55 de reuniuni cu peste 350 de curse şi peste 100 de cai partanţi în medie pe an, iar în anul 2000 a avut loc primul Derby după 40 de ani de întrerupere. În urma unor eforturi substanţiale, Jockey Club a organizat, astfel, primele curse de galop din România, la 50 de ani de la suspendarea activităţii sale în anul 1947, la instalarea regimului comunist. Evenimentele de la Mangalia au fost întrerupte prin lipsa cooperării instituţionale, timp în care condiţiile internaţionale nu s-au mai suprapus cu cele ale terenului de la malul mării. Recent, modernizarea Hipodromului de trap de la Ploieşti a inclus proiectarea unei piste de galop, fapt care a creat premisele relansării curselor de galop în România, un sport ale cărui origini în Ţările Române pot fi identificate la începutul secolului al XIX-lea, dezvoltându-se în simultaneitate cu tendinţele occidentale din ţări precum Anglia şi Franţa.
Prestigiul, nobleţea şi integritatea calului Pur Sânge Englez sunt cultivate prin alergările de galop în plan internaţional, generând un fenomen care face parte din cultura şi patrimoniul fiecărei ţări. Domeniul galopului aduce importante valori economice în plan mondial. 3,5 miliarde £ este contribuţia adusă de cursele de galop în economia Marii Britanii şi 9 milioane $ este contribuţia adusă în economia Australiei. 85.000 de locuri de muncă sunt create de acest fenomen în context internaţional, statisticile înregistrând 750 de jockey care lucrau în Marea Britanie în anul 2017, 10.000 de profesionişti în Franţa anului 2015, unde au loc peste 18.000 de curse anual, pe 236 de hipodromuri. Bucureştiul este, în continuare, singura capitală europeană care nu deţine un hipodrom, Jockey Club susţinând încă de la începutul anilor ’90 eforturile de recuperare a patrimoniului său în urma demolării Hipodromului de la Băneasa, în anul 1961. 
România este ţara unde a fost fondat cel de-al treilea Jockey Club din lume, după Jockey Clubul Englez şi cel Francez, un fapt care atestă dezvoltarea la care aspira România în acele timpuri precum şi strânsa conectare a elitelor ţării la viaţa socială şi la uzanţele occidentale. Jockey Club Român este o instituţie istorică sinonimă cu evoluţia sporturilor hipice în ţara noastră. Inaugurat în anul 1875, Jockey Club a avut menirea de a coordona şi reglementa activitatea hipică în plan naţional, de a încuraja dezvoltarea calului Pur Sânge Englez, toate acestea în permanentă legătură cu instituţiile internaţionale. La scurt timp de la fondare, Jockey Club a devenit un club reprezentativ al vârfurilor societăţii româneşti, printre membrii fondatori aflându-se urmaşi ai aristocraţiei româneşti şi ulterior având printre membrii săi prim-miniştri ai României, miniştri, parlamentari, diplomaţi străini, intelectuali şi artişti de marcă. Preşedinţia de onoare a aparţinut Regilor României, iar conducerea efectivă a clubului a fost asigurată de personalităţi care nu o dată s-au aflat în fruntea conducerii ţării. Au fost membri ai Jockey Club iluştri profesionişti din toate domeniile ştiinţifice, politice şi culturale, fondatori ai României moderne, uniţi de aceleaşi valori, dublate de dragostea pentru cai. Raţiunea de existenţă a Jockey Club rămâne şi astăzi aceea de a încuraja sporturile hipice în România şi de a promova valori culturale şi morale ce se împletesc firesc cu pasiunea pentru cai, dovedind continuitatea unei activităţi începute în urmă cu 145 de ani. 
În anul 2019, Jockey Club a redevenit în mod oficial autoritatea privind Registrul genealogic al cailor Pur Sânge Englez - Stud Book - conform actului de recunoaştere emis de Agenţia Naţională pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu” din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Registrul genealogic al cailor a luat naştere în România odată cu Jockey Club Român, în anul 1875, când a fost publicat un registru pentru pedigree-ul cailor de curse Pur Sânge Englez, unul dintre primele publicate în Europa la acea vreme. Jockey Club Român a avut această responsabilitate până în anul 1948, când registrul a fost preluat de către Ministerul Agriculturii, prin diferite direcţii de specialitate din cadrul acestuia. După o perioadă de peste 70 de ani, Jockey Club primeşte, în urma solicitărilor sale şi în conformitate cu legile europene, această recunoaştere ce presupune, totodată, calitatea de societate de ameliorare pentru dezvoltarea  rasei de cai Pur Sânge Englez în România, conform Statutului său în vigoare încă din anul 1875.