Petrolul Ploieşti s-a calificat in şaisprezecimile Cupei, după prelungiri. Metaloglobus Bucuresti-Petrolul Ploieşti 1-2
Miercuri după amiaza, Petrolul Ploieşti s-a calificat chinuit in 16-zecemile Cupei României ediţia 2020-2021, după ce a învins in prelungiri, echipa Metaloglobus Bucureşti cu scorul de 2-1.
 
Pe terenul sintetic din cartierul bucureştean Pantelimon, cele doua echipe care se bat si pentru play off-ul ligii a 2 a, au făcut o prima repriza” ştearsă” fara nicio ocazie clara de gol.
 
Mitanul secund a început de la scorul de 1-0 pentru” amfitrioni”, in minutul 47 Raul Gavriliţa a înscris cu capul dintr-o centrare din corner.
 
Lupii galbeni au egalat repede, in minutul 49, Botic a executat perfect o lovitura libera de la 25 metri, Manolache s-a înălţat peste fundaşii adverşi şi a înscris cu capul.
În minutul 60, bucureştenii au rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Ciubotaru pentru un fault comis în afara careului, din postura de ultim apărător.
Găzarii puteau încheia socotelile înainte de sfârşitul celor 90 minute, insa Buhăescu a şutat pe lângă poarta dintr-o lovitura de la 11 metri, penalty acordat după faultul lui Cazacu asupra lui Balint.
Paul Roige a adus calificarea lupilor.
În minutul 104, Buhăescu i-a pasat în careu lui Paul Roige, optarul lupilor galbeni, a făcut o” pirueta” pe lângă doi fundaşi adverşi şi a înscris la colţul scurt.
Pana la sfârşit, Petrolul îşi poate majora diferenţa pe tabela, in minutul 115, Paul Roige a scăpat pe contraatac, a driblat portarul advers, insa şutul sau spre poarta gazdelor a fost scos cu capul de un fundaş advers.
Scor final, Metaloglobus-Petrolul 1-2, după un meci anost, fara multe ocazii de gol.
Pentru Petrolul Ploieşti urmează partida cu liderul ligii a 2 a, Universitatea Craiova.
Meciul va avea loc, duminica, de la ora 15.00, la Ploieşti.
Metaloglobus: Nedelcovici - Ciubotaru, Putaru, Sava, Şandru (L. Cazan 57) - Chiriac, Lungu - Ciocâlteu, Vraciu (Cl. Herea 57), Gavriliţa - Florescu
Rezerve: Gavrilaş - Caramalau, Gafaru, Mino, Kassabji, Matache, O. Herea
Petrolul: Kitanov - Olaru, Mondragon, Manolache, Poelmans - Răuţă, Ekollo - Botic, M. Constantinescu, T. Saim (Matiş 44) - Balint
Rezerve: Cebotari - Enache, B. Vlad, Nir Lax, Ţicu, Buhăescu, Pol Roige, Mendoza
Foto: FC Petrolul/facebook