Victorie importanta la Recea. ACS Fotbal Comuna Recea – FC Petrolul Ploieşti 1-2
Petroliştii au suferit serios pentru o victorie extrem de importantă, obţinută pe terenul unde au lăsat puncte Rapidul şi Craiova. „Lupii” s-au impus cu 2-1 la Recea, „dubla” lui Vasile Buhăescu (67 pen. şi 72) fiind decisivă într-un joc în care gazdele au fost cele care au deschis scorul, prin Oiţă (47).
 
La Recea, pe un teren extrem de greu, petroliştii au avut parte de un start de partidă dificil, în faţa unei echipe care a ţinut să arate că nu degeabă obţinuse patru puncte din şase în confruntările cu Rapid şi U Craiova. Trupa lui Nae Constantin a avut primele două ocazii, dar Kitanov, aflat la debutul său în „galben-albastru”, a salvat la şutul din apropiere expediat de Oiţă (8), pentru ca, un minut mai târziu, Luboya sa reia, din 7-8 metri, puţin pe lângă butul din dreapta!
 
„Lupii” au replicat cu o lovitură liberă executată de Buhăescu (13), de la 18 metri, dar pe direcţia lui Bota, acesta reuşind să respingă în corner, iar lucrurile păreau să intre pe un fagăş favorabil, după ce Bakmaz a văzut două „galbene” în decurs de doar opt minute, plecând, astfel, la vestiare încă de la jumătatea primei reprize. Totuşi, până la pauză tabela nu s-a „dezgheţat”, asta şi pentru că arbitrul de centru Florin Marcu nu a văzut un fault comis asupra lui Roige (41), iertând-o, astfel, pe echipa gazdă de o lovitură de pedeapsă!
 
Repriza a doua a început cum nu se poate mai rău, pentru că, după un corner de pe stânga al gazdelor, Salifu l-a pierdut din marcaj pe Oiţă (47), acesta a rămas cu mingea la picior în marginea careului de şase metri şi nu i-a lăsat vreo speranţă lui Kitanov! Şi astfel, petroliştii s-au văzut nevoiţi să alerge, în primă fază, nu după golul cu care să preia conducerea, ci după cel al egalării, unul care a venit în minutul 67, atunci când BUHĂESCU a transformat o lovitură de pedeapsă, dictată după o intervenţie întârziată a lui Oiţă la un şut al lui Nir Lax!
 
Cinci minute mai tîrziu, Ţicu a centrat, impecabil, de pe stânga, iar BUHĂESCU a reluat imparabil, cu capul, Petrolul reuşind, astfel, să răstoarne soarta unui joc complicat şi să obţină trei puncte extrem de importante.
 
Miercuri, start în Cupă!
 
Pentru elevii lui Viorel Moldovan urmează o perioadă încărcată, cu trei meciuri programate într-un interval de zece zile. Mai întâi, miercuri, Petrolul va lua startul în ediţia 2020-2021 a Cupei României, urmând să evolueze, în deplasare, cu Metaloglobus Bucureşti (ora 14.30). Apoi, duminică, de la ora 15.00, pe „Ilie Oană” este programat duelul cu lidera eşalonului secund, U Craiova 1948, pentru ca, pe 28 octombrie, tot la Ploieşti, să se dispute restanţa cu CSM Slatina (ora 17.00).
 
 
 
ACS Fotbal Comuna Recea – FC Petrolul Ploieşti 1-2 (0-0)
 
Marcatori: Oiţă (47)/Buhăescu (67, pen., 72)
 
ACS Recea: Bota (cpt) – Potcoavă (78 Mărieş), Oiţă, Bakmaz, Ispas – Micaş (86 Balha), Akhmatov – Luboya, R. Rus (28 Urs), Vasalie (78 Jucan) – M. Coman. Antrenor: Nicolae Constantin.
 
FC Petrolul: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Ţicu – Nir Lax (68 Balint) – Bratu (61 Constantinescu), Salifu (61 Ekollo), Roige (cpt) (84 Răuţă), Diarra – Buhăescu (84 Saim Tudor). Antrenor: Viorel Moldovan.
 
Au arbitrat: Florin Mihai Marcu (Oradea) – Gero Szabo (Cluj Napoca) şi Ioan Alexandru Corb (Satu Mare).
 
Arbitru de rezervă: Claudiu Ştef (Tg. Mureş).
 
Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) şi Vasile Rad (Arad).
 
Cartonaşe roşii: Bakmaz (24)/Diarra (89).
 
Foto: Paul Ursachi.