CS Activ Prahova Ploiesti debuteaza in Liga Nationala de Handbal
Joi , în Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti, este programat debutul sezonului 2020-2021 din Liga Naţională de Handbal la feminin.
Conform deciziilor luate în sezonul precedent, afectat de criza sanitară cauzată de pandemia de COVID-19, „îngheţat” fără a se acorda titlul naţional, această ediţie de campionat va avea la start 16 echipe, dintre care patru nou-promovate. Iar printre cele care au promovat se regăseşte şi singura echipă feminină prahoveană de la nivel de senioare – Activ Prahova Ploieşti.
Formaţie a clubului sportiv înfiinţat anul trecut de Consiliul Judeţean Prahova, bazată pe echipa divizionară de până atunci de la HC Activ CSO Plopeni, Activ Prahova Ploieşti a readus handbalul prahovean în prima ligă după patru ani de absenţă.
Ultima prezenţă a handbalului prahovean în Liga Florilor a fost reprezentată de gruparea de la CSM Ploieşti, desfiinţată, în mod ruşinos de autorităţile municipale, în timpul sezonului, când evolua chiar şi în cupele europene.
Deşi era o echipă proaspăt înfiinţată, Activ Prahova Ploieşti a avut ca obiectiv promovarea în prima ligă, în sezonul anterior, formaţia antrenată de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu aflându-se în grafic în momentul întreruperii campionatului, în luna martie, din cauza pandemiei. Iniţial, ar fi trebuit să se desfăşoare un turneu de promovare între echipele din Divizia A, pentru care echipa ploieşteană a realizat câteva transferuri, notabile pentru eşalonul secund. Însă, având în vedere faptul că au rămas doar patru echipe dornice să participe la respectivul turneu, acesta nu a mai avut loc, ţinând cont că tot atâtea locuri erau disponibile pentru a avansa în prima ligă, toate cele patru grupări promovând.
În urma tragerii la sorţi, echipa ploieşteană va debuta în compania formaţiei HC Dunărea Brăila, una dintre pretendentele la primele locuri în această ediţie de campionat. Ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţi pentru restrângerea răspândirii noului coronavirus, forul naţional de handbal a luat decizia ca întrecerea să se desfăşoare, la fel ca la masculin, într-un sistem cu turnee, primul fiind programat la Ploieşti, în zilele de 14 şi 15 octombrie, fără spectatori. Va avea loc o singură etapă, în fiecare zi fiind programate câte patru meciuri, Activ Prahova Ploieşti urmând să joace în a doua zi, joi, 15 octombrie, de la ora 15:45.