Doar egal la Tg.Jiu. Viitorul Tg.Jiu-Petrolul Ploiesti 1-1
 
Petrolul a trebuit să se mulţumească cu o remiză în deplasarea de la Târgu Jiu, 1-1 în partida cu Viitorul Pandurii. Gazdele au deschis scorul prin Paraschiv (9), „lupii” egalând prin Meijers (28), acesta fiind şi rezultatul final.
 
Cu multe schimbări în primul „11”, portarul Cebotari şi juniorul Leonard Iovu fiind la debutul absolut în tricoul „galben-albastru”, în vreme ce Salifu a bifat cea dintâi prezenţă ca titular, petroliştii au avut, totuşi, un start ezitant în partida disputată pe noua arenă din Târgu Jiu. E drept, au avut prima ocazie importantă a meciului, atunci când Balint (7) a fost blocat, în faţa porţii, de către veteranul Oros, dar, mai apoi, au avut o bună bucată de timp în care nu s-au regăsit, iar amfitrionii au profitat din plin.
 
Paraschiv (9) l-a surprins pe Cebotari cu un şut din afara careului şi a deschis scorul, după care gorjenii au mai avut câteva şarje ofensive prin care au fost foarte aproape de golul doi. Din fericire, Viitorul n-a reuşid să se desprindă, lăsând, astfel, loc revenirii „lupilor”, care s-a produs aproape de finalul primei jumătăţi a jocului. Atunci, după o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Nir Lax, fundaşul central olandez Bart Meijers (27) s-a înălţat şi a reluat cu capul, de la 8-10 metri, plasând balonul lângă bară, în colţul din dreapta lui Bodea: 1-1.
 
Elevii lui Moldovan au început mai sigur partea a doua, mutând jocul în jumătatea adversă. Presiunea s-a intensificat pe măsură ce s-au scurs minutele, dar Meijers (73 – lovitură de cap, de la 8 metri, reţinută de portar), Matiş (74 – reluare din marginea careului mic, poziţie excelentă, alături de poartă), Răuţă (82 – lovitură de cap, după corner de pe dreapta, la care Bodea a reuşit să respingă de sub transversală) şi Matiş (85 – şut din unghi închis, lateral dreapta, peste transversală) n-au izbutit să modifice tabela de marcaj.
 
Ultimele minute s-au jucat cu formaţia gazdă masată, practic, în propria suprafaţă de pedeapsă, dar golul izbăvitor n-a venit, petroliştii trebuind, astfel, să se mulţumească doar cu un punct dintr-o deplasare ce s-a dovedit a fi, până la urmă, mai dificilă decât părea.
 
După acest joc, „lupii” vor avea o pauză de două săptămâni, în condiţiile în care meciul din runda următoare, cu CSM Slatina, de pe „Ilie Oană”, a fost amânat pentru data de 28 octombrie. Astfel, următoarea confruntare de campionat va fi tot în deplasare, la Recea, în weekend-ul 16-18 octombrie.
 
Viitorul Pandurii Tg. Jiu – FC Petrolul Ploieşti 1-1 (1-1)
 
Marcatori: Paraschiv (9)/Meijers (28).
 
Viitorul: Bodea – Prejmerean, Oros, Baican, Copaci – Mitrică (78 Lungu), Lixandru (87 Trancă), Chiorean, Dragu (90+1 Misăraş) – Paraschiv (67 Luduşan), Pauchici (78 Gârbiţă). Antrenor: Flavius Stoican.
 
FC Petrolul: Cebotari – Mendoza, Răuţă, Meijers, Ţicu – Roige (70 Matiş), Lax (70 Ekollo), Salifu, Vajushi (15 Saim Tudor) – Iovu (46 Bratu), Balint (70 Buhăescu). Antrenor: Viorel Moldovan.
 
Au arbitrat: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova) – Cristian Daniel Ilinca (Craiova) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa).
 
Arbitru de rezervă: Alina Ionela Peşu (Craiova).
 
Observatori: Andrei Ioniţă (Bucureşti) şi Cristian Petropulos (Alba Iulia).
 
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)