A 3 a victorie consecutiva .  Csikszereda – FC Petrolul Ploieşti 1-2 (rezumat video )
Petrolul îşi continuă mersul de metronom, bifând cea de-a treia victorie consecutivă. Echipa lui Viorel Moldovan a câştigat în deplasarea de la Miercurea Ciuc, scor 2-1, şi a urcat, astfel, pe podiumul eşalonului secund.
 
Ca să nu rişte, cumva, să intre în jocul adversarului, aşa cum avertiza, înaintea partidei, Viorel Moldovan că nu trebuie să se întâmple, „lupii” aveau nevoie de un gol rapid în deplasarea de la Miercurea Ciuc, una ce se anunţa, de altfel, cât se poate de dificilă. Şi socotelile s-au potrivit, pentru că, după nici trei minute de la primul fluier al centralului, Balint l-a depăşit în sprint pe Intzidis, fundaşul central grec a comis un fault de penalti, iar Vajushi a înscris de la punctul cu var!
 
Continuarea n-a fost chiar simplă, pentru că ciucanii au căutat o replică rapidă, prin care să restabilească echilibrul, dar defensiva ploieşteană s-a descurcat admirabil în faţa tentativelor ofensive ale gazdelor. Ceva emoţii a dat Meszaros (23), cu un şut de la 18 metri ce a ocolit, de puţin butul, din stânga lui Avram, după care „lupii” au „muşcat” încă o dată pe contraatac, acelaşi Armando Vajushi (33) majorând diferenţa după ce a propulsat balonul, din marginea careului mare, în vinclul din dreapta lui Rybansky.
 
La reluare, petroliştii au părut să reducă din turaţie, lucru pe care harghitenii l-au speculat prompt, atunci când Bauza (58) a rămas cu mingea la picior, după o lovitură liberă de pe dreapta, şi a găsit, de la 14 metri, culoarul ideal către plasa porţii lui Avram!
 
Meciul s-a aprins, Csikszereda a prins tot mai mult curaj, iar lucrurile păreau să se complice, după ce Balint a văzut două „galbene” şi, implicit, cartonaşul roşu, atunci când mai erau aproape 20 de minute de joc. Imediat, însă, echilibrul numeric s-a restabilit, pentru că Norbert Janos a fost şi el trimis la cabine, după o intrare extrem de riscantă asupra lui Avram, iar finalul n-a mai adus vreo modificare a tabelei de marcaj, „lupii” având maturitatea necesară pentru a gestiona avantajul.
 
Cu această victorie, trupa lui Moldovan ajunge pe poziţia a treia în clasamentul la zi al eşalonului secund, adunând nouă puncte, cu unul mai puţin decât cele două formaţii din faţă, U Craiova şi Rapid. În etapa viitoare, Petrolul va juca, sâmbătă, de la ora 18.45, pe „Ilie Oană”, cu Dunărea Călăraşi.
 
AFK Csikszereda – FC Petrolul Ploieşti 1-2 (0-2)
 
Marcatori: Bauza (58)/Vajushi (3 – pen., 33)
 
AFK Csikszereda: Rybansky – Tackacs, Intzidis, Apro, Palmeş (62 Janos Norbert) – E. Gonzalez, L. Bara (84 T. Suciu) – Botorok (46 Rotar), Bauza (84 Pinter), Marrone – Meszaros (46 Kalman). Antrenor: Valentin Suciu.
 
FC Petrolul: Avram – Mendoza, Meijers, Manolache, Ţicu – Nir Lax (64 Salifu) – Bratu (46 Constantinescu), Ekollo (88 Răuţă), Roige (cpt) (76 Buhăescu), Vajushi (88 Botic) – Balint. Antrenor: Viorel Moldovan.
 
Au arbitrat: Marius Nechita Chiorean (Cluj) – Stelian Slabu (Braşov) şi Răzvan Ionuţ Soponar (Baia Mare).
 
Arbitru de rezervă: Ionuţ Constantinescu (Galaţi).
 
Observatori: Petre Radu (Bucureşti) şi Ionel Nicolae Brînduşă (Călăraşi).
 
Cartonaş roşu: Janos Norbert (73)/Balint (72).
 
Sursa:www.fcpetrolul.ro 
 
Foto: Răzvan Păsărică
Video :FCP TV