Alti 2 jucatori au venit la Petrolul Ploiesti
 
Tânărul jucător Răzvan Matiş (19 ani) va evolua, până la finalul acestui sezon, la FC Petrolul Ploieşti, el fiind împrumutat de la gruparea de prim-eşalon Viitorul Constanţa!
 
Născut în 2001, Matiş este un fotbalist de profil ofensiv, putând juca pe mai multe posturi în linia mediană, iar din vara anului trecut a făcut parte din lotul lui FC Argeş, grupare cu care a promovat în prima ligă.
 
În stagiunea precedentă a eşalonului secund a bifat 20 de apariţii şi cinci goluri marcate, fiind titular în toate cele cinci jocuri din play-off-ul de promovare. De asemenea, în această vară a jucat în ambele partide pe care piteştenii le-au susţinut în Liga 1.
 
Portarul Nicolai Cebotari este ultimul sosit în tabăra „galben-albastră”, el semnând, cu FC Petrolul Ploieşti, un angajament valabil până la finalul acestui sezon, cu opţiune de prelungire în cazul promovării.
 
În vârstă de 23 ani, Cebotari (1.84 metri) s-a născut la Chişinău, având şi cetăţenie română, iar ultima parte a junioratului a făcut-o în Portugalia, la Leiria. De acolo a trecut, pentru o scurtă perioadă, în 2017, la gruparea bulgară Botev Vratsa, după care a revenit în ţara natală, la FC Sfîntul Gheorghe.
 
După o primă experienţă în România, la Farul Constanţa, a fost transferat, în 2018, de către Sheriff Tiraspol şi, mai apoi, împrumutat la FC Sfântul Gheorghe, formaţie pentru care a fost titular în ultimele două stagiuni ale primului eşalon din Republica Moldova. Cu selecţii la reprezentativele de juniori şi „U21” ale ţării sale, Cebotari a făcut parte, la începutul acestei luni, din lotul naţionalei de seniori a Moldovei pentru meciurile cu Kosovo şi Slovenia, din cadrul UEFA Nations League, fiind rezervă la ambele întâlniri.
 
Recent, noul goalkeeper al formaţiei noastre a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei dintre Shakhtior Soligorsk (Belarus) şi FC Sf. Gheorghe, contând pentru turul întâi preliminar al Europa League. Moldovenii s-au calificat după loviturile de departajare, Cebotari reuşind să pareze unul dintre penaltiurile executate de către gazde.
 
Sursa si foto :www.fcpetrolul.ro