Semieşec la debutul lui Radoi la naţionala României. Romania-Irlanda de Nord 1-1. Alibec si Maxim au inceput cu arogante
Vineri seară, pe Naţional Arena, naţionala de seniori a  României a remizat cu reprezentativa similară a Irlandei de Nord (scor 1-1) în noul sezon al Ligii Naţiunilor, în prima etapă din grupa 1 din Liga B, după ce” tricolorii” au jucat cu un om în plus, timp de 60 minute.
 
În prima repriză” tricolorii” au jucat bine, însă nu şi-au creat nicio ocazie clară de gol.
Puşcaş, tot el...
În minutul 25, Puşcaş a deschis scorul după un şut a lui Stanciu şi o pasă a lui I.Hagi.
Roşu pentru oaspeţi.
În minutul 39, Josh Magennis a fost trimis la vestiare de centralul partidei (François Letexier) după cel de al doilea cartonaş galben acordat în urma unui cot aplicat lui Maxim.
Până în pauză,” tricolorii” puteau forţa marcarea celui de al doilea gol, însă nu şi-au mai creat ocazii.
1-0 la pauză...
Timp de 25 minute din mitanul secund,” tricolorii” au jucat la trecerea timpului, aceştia s-au trezit în minutul 70, atunci când Corry Evans a respins mingea în propia bară, după o centrare a lui Bancu.
În minutul 81, Stanciu şutează total aiurea peste poarta, după ce oaspeţii nu au reuşit să profite după câteva bâlbe în apărarea noastră.
Tipic românesc, relaxare înainte de final.
Pe un fond de relaxare, oaspeţii au egalat în minutul 86, după o gafă a apărării noastre, Whyte învingandu-l pe Tatarusanu ca la antrenament, după o lovitură de cap.
În faza premergătoare, Hanca a tras de timp, după o accidentare.
Alibec, putea să” spele” ruşinea, însă acesta a şutat în bară tranversara, în minutul 87.
Scor final 1-1 şi au început” figurile” la naţională.
Conform presei sportive centrale, unii dintre” tricolori” au început cu” figurile” de fotbalişti” îmbrăcaţi” în tricoul echipei naţionale, aceştia fiind Alibec şi Maxim.
Mai mult, jucătorul Astrei Giurgiu fiind obraznic la adresa fostului internaţional, Ciprian Marica, cv-ul ultimului fiind mai impresionant decât” vedeta” Astrei.
Conform Digisport” Ciprian Marica a spus că jocul naţionalei a fost previzibil sub comanda lui Mirel Rădoi, iar Denis Alibec i-a dat imediat replica: "Să vină el să joace! Toţi îşi dau cu părerea, eu am simţit altceva din teren", a spus Alibec.
 
Marica i-a răspuns pe loc: "Eu am jucat când a fost cazul şi când am fost convocat. Am marcat 25 de goluri pentru echipa naţională, acum e rândul lor. Asta văd, nu pot să spun altceva", a replicat Marica, la ProTV.”
Ciprian Marica a continuat sarja de răspunsuri la adresa” vedetei” Alibec.
 
„Aseară am primit în direct invitaţia să joc din nou la echipa naţională! Doamne, cât mi-aş dori ca măcar pentru un singur meci să mai simt emoţia aia! Din păcate, nu mai e posbil! Cele 4 operaţii de la genunchi mi-au tăiat prematur speranţa. Dar, atât cât a fost, am fost un norocos. Am jucat cu tricolorul pe piept, am trăit bucurii imense, am plâns, am încercat de fiecare dată să dau chiar mai mult decât pot. Asta îmi dă dreptul să vorbesc despre echipa naţională. Pentru toţi vine o vreme când doar cu atât mai rămâi, cu amintirile şi cu comentariile.
 
Nu e simplu să comentez prestaţiile foştilor mei camarazi. La victorii, da, e uşor. Toată lumea e fericită, treci peste toate. Dar când lucrurile nu merg, nu poţi să le ascunzi sub preş. Am datoria să spun adevărul, pentru că doar adevărul ajută. Nu pot să vin în faţa voastră şi să spun că mă mulţumeşte un egal acasă, 11 contra 10, cu Irlanda de Nord! Nu pot să spun că totul a fost minunat când voi toţi aţi văzut că am avut probleme. Ce credibilitatea aş mai avea? Cui ar folosi dacă împachetez eu realitatea în ceva nereal” a spus fostul atacant al tricolorilor.
Florin Maxim adorat, dar a ajuns la fel de tupeist ca Alibec.
Maxim, nu a vrut să rămână mai prejos şi a răspuns la fel de obraznic, raspunzadu-i indirect lui Marica” "Fiecare e liber să spună ce doreşte. La televizor probabil fotbalul este mult mai simplu. Nu cred că ar trebui să ne concentrăm prea mult pe afirmaţii de genul acesta.”
Uitând probabil că este unul dintre cei mai adoraţi fotbalişti de foştii jucători.
Ce sensibil la critici a devenit Maxim...
Hagi Jr. dezamgirea meciului...
Deşi mulţi au avut aşteptări de la Ianis Hagi, acesta a dezamăgit în spatele atacanţilor, însă poate demonstra în viitoarele meciuri că poate calca pe urmele tatălui său.
Gazonul de pe Arena Naţională a arătat ca unul din Liga a 3 a.
Deşi rezultatul nu scuză calitatea gazonului, acesta a arătat ca la ţară.
” Sagetiile” primaritiei Capitalei, în campania electorală.
Deşi Arena Naţională aparţine Primăriei Bucureşti, Gabriela Firea arunca vina pe Guvern şi FRF/LPF, printr-un comunicat de presă al PMB.
 
„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public despre starea gazonului de pe Arena Naţională în seara zilei de 4 septembrie 2020, când s-a disputat meciul între echipa naţională a României şi echipa naţională a Irlandei de Nord, facem următoarele precizări:
 
Primăria Capitalei respinge acuzele nefondate aduse în spaţiul public. Arena Naţională este singurul stadion disponibil în Capitală pentru orice meci important. Toate celelalte stadioane sunt încă şantiere, procesul de modernizare început de Guvernul României fiind încă neterminat. Din această cauză, toate cluburile de fotbal din Bucureşti, dar şi Federaţia Română de Fotbal s-au bazat doar pe Arena Naţională pentru evenimentele din ultimele săptămâni.
 
Pe Arena Naţională au fost 7 evenimente în ultimele 10 zile! Aproape un joc în fiecare zi, pentru că au fost organizate 4 meciuri oficiale şi trei antrenamente. Era normal ca după un astfel de program gazonul să prezinte o uzură la centrul terenului şi în faţa porţilor. În mod normal, perioada de refacere între meciuri a unui gazon natural este de două săptămâni. Starea gazonului era cunoscută atât de UEFA, cât şi de Federaţia Română de Fotbal. De asemenea, situaţia meteorologică era cunoscută de organizatorul care are toată răspunderea asupra condiţiilor de desfăşurare a unui meci. În ceea ce priveşte acoperişul stadionului, decizia de a-l trage pentru a proteja gazonul de ploaie era doar a organizatorului meciului dintre echipele României şi Irlandei de Nord.
 
Primăria Capitalei a informat Federaţia Română de Fotbal despre necesitatea protejării gazonului, însă, decizia de a retrage acoperişul a venit din partea UEFA abia în dimineaţa zilei partidei. Astfel, respingem orice acuză adusă Primăriei Capitalei cu privire la această situaţie. Facem apel, însă, la Guvernul României să finalizeze de urgenţă modernizarea celorlalte stadioane din Capitală pentru ridica presiunea de pe Arena Naţională”.
 
 
Marţi în Austria.
 
Marţi seara, de la ora 21.45, la Klagenfurt, naţională României va juca în deplasare cu Austria (favorita grupei 1 în Liga B a Naţional League) într-un meci în care tricolorii au o singură variantă, victoria.
Partidă va fi transmisă în direct de Pro Tv.
 
Foto: Sport Pictures