Ghinion.Petrolul Ploiesti a pierdut in prelungiri meciul cu Farul Constanta
 
Petrolul a pornit cu stângul în noul sezon, pierzând, pe „Ilie Oană”, duelul cu Farul Constanţa. Oaspeţii s-au impus cu golul marcat, în prelungiri, de către Bîrnoi, asta după ce Ţicu (4) deschisese scorul pentru „lupi”, iar Cruceru (30) egalase dintr-o lovitură de pedeapsă.
 
„Lupii” au început meciul cum nu se putea mai bine, iar după doar patru minute deja spărgeau gheaţa în noul campionat. Ţicu şi-a aşezat mingea pentru o lovitură liberă de la 18 metri, mult lateral dreapta, a mizat pe nesiguranţa juniorului din poarta Farului şi a tras tare, direct pe colţul scurt, iar Udeanu a bâlbâit balonul şi l-a scăpat în plasă: 1-0.
 
Oaspeţii au replicat rapid, cu o execuţie similară a lui Panait (12), tot de pe dreapta, din unghi şi tot la colţul scurt, dar Avram a fost pe fază şi a reuşit să salveze. A fost, însă, un prim avertisment al „marinarilor”, cei care au avut o perioadă de joc bună, împingând liniile tot mai sus, iar greşeala în defensiva petrolistă a venit la capătul primei jumătăţi de oră, atunci când Stoica a scos un penalti după un fault al „căpitanului” Manolache. Şi Cruceru n-a greşit de la punctul cu var, plasând balonul imparabil, în dreapta lui Avram, şi restabilind, astfel, echilibrul pe tabela de marcaj.
 
Finalul de repriză le-a aparţinut elevilor lui Viorel Moldovan, cu două şanse bune irosite de Pol Roige (35 – şut de la 10 metri, peste transversală; 37 – reluare de la 16 metri, puţin pe lângă bara din dreapta lui Udeanu) şi una trecută în dreptul lui Saim Tudor (42 – vole de la 8 metri, puţin alături), dar la cabine s-a intrat de pe poziţii de egalitate, totul urmând să se decidă, astfel, după pauză.
 
La reluare, petroliştii s-au jucat cu ocaziile, Saim Tudor având, în trei rânduri, golul desprinderii în vârful bocancului. Mai întâi l-a evidenţiat pe Udeanu (60), cu o lovitură liberă bătută, sub transversală, din lateral stânga, apoi, scăpat singur în careul oaspeţilor, a trimis peste poartă dintr-o poziţie ideală (62), pentru ca, la scurt timp, să şuteze excelent de la 18 metri, dar Udeanu (65) s-a întins şi a deturnat, din nou, în corner! Şi Farul a avut o ocazie bună, şutul înşelător al lui Stoica (68) la care Avram n-a putut fi surprins, portarul „găzarilor” stând bine şi la lovitura liberă a lui Panait (78), dar finalul a venit cu lovitura de teatru, Bîrnoi (90+2) înscriind un gol ciudat, la o fază la care petroliştii au aşteptat un fault în atac la Avram!
 
În etapa viitoare, Petrolul va juca pe terenul lui CSM Reşiţa. Partida se va disputa duminică, de la ora 13.00.
 
 
 
FC Petrolul Ploieşti – Farul Constanţa 1-2 (1-1)
 
Marcatori: Ţicu (4)/Cruceru (30, pen.), Bîrnoi (90+2)
 
FC Petrolul: Avram – Mendoza, Răuţă, Manolache (cpt), Ţicu – Meijers (73 Diarra) – Saim Tudor (69 Vajushi), Ekollo (84 Zasaviţchi), Enache (46 Bratu), Roige (84 Poelmans) – Balint. Antrenor: Viorel Moldovan.
 
Farul: Udeanu – Leca (78 Cană), Lică, Ursu, Panait – Greu (89 Cărăruş), Antoche (cpt) – Bălan, Cruceru, Al. Stoica (83 Bîrnoi) – Măzărache (89 Gherghiceanu). Antrenor: Ianis Zicu.
 
Au arbitrat: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova) – Cosmin Vatamanu (Bucureşti) şi Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmboviţa).
 
Arbitru de rezervă: Marius Chiţu (Târgovişte).
 
Observatori: Adrian Petre (Buzău) şi Petre Radu (Bucureşti).
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)