Petrolul Ploiesti si-a luat adio de la promovarea in Liga 1 .Petrolul Ploiesti-FC Arges Pitesti 1-2
 
Lupii galbeni au ratat şansa de se bate pentru promovarea în Liga 1, în ultima etapă, cu 8 minute înaintea fluierului final.
 
În minutul 82, Petrolul Ploieşti conducea pe FC Argeş Piteşti, cu scorul de 1-0, însă un gol din ofsaid şi unul din penalty (acordat cu uşurinţă) au zdrobit orice speranţă ca ploieştenii să joace pe prima scenă fotbaliostica din România.
 
Amfitrionii au deschis repede scorul, în minutul 15, atunci când debutantul Vajushi a executat o lovitură de la 11 metri, însă oaspeţii, au reuşit o remontada, prin Prepeliţă (gol din ofsaid, minutul 82) şi Buhaescun (gol din penalty, în minutul 87).
Petrolul Ploiesti-FC Argeş Piteşti 1-2, scor final, iar în ultima etapă, lupii se vor deplasa la Mioveni, doar în excursie sau să spele de ruşine, un sezon ratat.
 
Victoria era singura variantă.
 
Cu puţin timp să înceapă partida de pe” Ilie Oana”, CS Mioveni a aprins speranţele lupilor, după ce a învins la Turris Tg. Măgurele, cu scorul de 1-0.
 
Primele 15 minute de la Ploieşti, au dat senzaţia că Petrolul Ploieşti s-a trezit în ceasul al 12 lea, Arnautu a fost faultat în careu, de către portarul Micle, iar albanezul Vajushi a arătat colegilor săi cum se execută un penalti.
1-0 pentru lupii galbeni şi... a urmat dezastrul.
După 6 minute,” renegatul” Nini Popescu a primit o pasă de la Nastasie şi a şutat în bară la colţul stâng.
Acelasi Nini Popescu, a fost blocat în extremis de Rauta, în minutul 44.
 
” Petroliştii” au început bine şi mitanul secund, în minutul 54 Deac, a şutat din 7-8 metrti în bară, iar în minutul 60, Marinescu a şutat puternic din afara careului, Micle reuşind să boxeze mingea.
După pauză, Deac (54) a fost aproape de desprindere, reluând, din 7-8 metri, în bară din dreapta lui Micle, iar Marinescu (60) l-a pus serios la treabă pe portarul oaspeţilor, cu un şut expediat din afara careului.
Final de coşmar...
Deşi Petrolul trebuia să atace în valuri, s-a retras în apărare şi cum zeul fotbal te pedepseşte, a venit finalul de coşmar.
În minutul 82, Muşat a executat o lovitură liberă, Leca a prelungit cu capul, de către Leca (aflat în ofsaid), iar Prepeliţă a îndeplinit o simplă formalitate, înscriind din 6 metri.
 
În minutul 86, cu un uşor ajutor dat de arbitrul central Sebastian Coltescu, Buhăescu a marcat din penalti după un presupus henţ a lui Ticu.
 
Scor final Petrolul Ploiesti-FC Argeş Piteşti 1-2, un scor care exclude orice variantă de promovare în Liga 1.
 
Duminică, ultimul meci al sezonului.
Duminică,” găzarii” se vor deplasa la Mioveni, pentru partidă cu CS Mioveni, de la ora 18.30.
 
 
FC Petrolul – FC Argeş 1-2 (1-0)
 
Marcatori: Vajushi (15, pen.)/Prepeliţă (82), Buhăescu (87, pen.).
 
FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Răuţă, Manolache, Ţicu – Deac, Marinescu (cpt) (84 Younes), Meza Colli, Vajushi (76 Bratu) – Blănaru (60 Pierce), Arnăutu (76 Ekollo). Antrenor: Costel Enache.
 
FC Argeş: Micle – Oancea, Turda, Leca, Muşat – Şerban (69 Brînzan), Prepeliţă, Năstăsie (78 Grecu) – Matiş, Buhăescu (90+2 Panait), N. Popescu (69 Popa). Antrenor: Ionuţ Badea.
 
Au arbitrat: Sebastian Colţescu (Craiova) – Alexandru Vodă (Alba Iulia) şi Marius Badea (Rm. Vâlcea).
 
Arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraş).
 
Observatori: Mircea Bucur (Tg. Mureş) şi Constantin Gheorghe (Suceava).
 
Costel Enache a demisionat imediat după meci.
 
” Nu, categoric că nu mai rămân. Aşa a şi fost contractul discutat. Când am venit în iarnă mi-am asumat un lucru: promovarea. Aşa am şi discutat, şi eu mă simt părtaş la ce s-a întâmplat aici. E absolut normal să plătesc cumva. Avem în limba română un termen pe care îl folosim foarte foarte des: îmi asum lucrurile, dar niciodată nu plătim pentru ce ne asumăm. A asuma nu e doar un cuvânt, e şi un gest, o faptă. Eu am crezut, am gestionat nişte lucruri, nu am fost capabil să le duc la capăt, nu ştiam că vine COVID-ul, dar şi atunci când a început acest mini-campionat eu am fost primul care am zis că: «Da, formatul e unul care ar putea să ne avantajeze. Putem să facem»”, a spus antrenorul lupilor galben, la Digisport.
 
Foto:FC Petrolul Ploiesti