Conferinţa de presă premergătoare finalei Cupei României (ediţia 2016 -2017) a avut loc la Ploieşti.(foto si video ) Vineri după amiază, la sala de conferinţe stadionului “Ilie Oana “, a avut loc conferinţa de presă premergătoarei finalei Cupei României, ediţia 2016 -2017, care se va disputa la Ploieşti.
Unul cu ochii în lacrimi, altul zâmbitor şi relaxat.
Primul care a venit la conferinţă, a fost antrenorul Astrei Giurgiu, Marius Şumudică, împreună cu jucătorii Silviu Lung şi Florin Lovin.
După scurte concluzii despre meciul de mâine, Mariuş Şumudică, a răspuns întrebărilor ziariştilor, însă la un moment dat, a început să lăcrimeze, datorită faptului că partida de mâine, este ultima disputata de acesta pe banca grupării din Giurgiu, Sumudica fiind la această echipă de 2 ani şi având rezultate frumoase, câştigând Campionatul, Cupă şi SuperCupa României dar având şi o calificare în primăvara europeană din Europa League.
„Le mulţumesc jucătorilor, au fost doi ani incredibili, mi-au oferit cele mai frumoase momente din viaţa unui antrenor. La început, am avut pe final o serie de şase meciuri cu victorie şi calificarea în cupele europene. Apoi mi-a deschis uşa de a clădi această echipă, am format un grup puternic, o familie adevărată, am fost şi cu bune şi cu rele, sper că mâine să ne bucurăm de o nouă izbândă. Puteam să facem mult mai multe în play-off, vina este a tuturor, am greşit, dar suntem echipa care a jucat cele mai multe meciuri în acest an, mâine jucăm cu un trofeu pe masă. Indiferent ce se va întâmpla mâine, voi intra în cabină, cu lacrimi în ochi, şi le voi strânge mâna. A fost o perioadă frumoasă, doi ani extraordinari, m-au făcut să mă simt antrenor şi le mulţumesc din suflet. Mă doare sufletul că ne despărţim, puteau toţi să facă mult mai multe pentru ei, nu pentru mine. Dacă aş fi rămas la Astra, aş fi oprit toţi jucătorii de acum. Toţi glumesc acum că sunt trecuţi la mine pe buletin! Aş fi rămas la Astra, dacă aveam aceiaşi jucători”, a spus printre emoţii şi lacrimi, Marius Şumudică.
La un minut după plecăţea lui Sumudica în sala de conferinţe a venit antrenorul celor de la FC Voluntari, Claudiu Niculescu împreună cu fostul fotbalist şi căpitan al Petrolul Ploieşti, Laurenţiu Marinescu.
“Clau Gol “a făcut şi el o analiză a meciului de mâine, fiind relaxat şi zâmbitor.
” Vom face tot ce putem pentru a câştiga trofeul, ar fi o mare performanţă. Suntem out-sideri, este clar că echipa lui Şumi, campioana României, este mult peste noi! Suntem nerăbdători, mai avem câteva ore, sper să ne găsească apţi sută la sută. Am plecat cu şansa a doua şi în semifinale, am ajuns aici meritat după o dublă cu CSU Craiova pe care am dominat-o din toate punctele de vedere! Este meritul băieţilor şi al antrenorilor care au fost la echipă, poate puţin şi al meu! Astra este favorită, e normal să fie aşa, putem spune că e campioana en-titre, că nu ştim acum cine e campioană! Despre meciul în sine ştiu doar că ne lipsesc două piese de forţă, Florin Cernat, accidentat, şi Hrvoje Spahija, suspendat! Este rândul celorlalţi să arate că merită onoarea de a lupta pentru câştigarea unui aşa de mare trofeu”, a declarat Claudiu Niculescu.
Vă reamintim că Finala Cupei României (ediţiei 2016 – 2017) va avea loc mâine, începând cu ora 20:45, după disputa dintre Academia Hagi si UTA, partidă contând pentru finală la U-19, cu incepere de la 17.00.

https://www.youtube.com/watch?v=XmIEgiofUGQ

https://www.youtube.com/watch?v=2Gff2nlbgPU