Liga 2,play off,etapa 2. Egal pe terenul liderului.UTA -Petrolul Ploiesti 1-1
„Lupii” au bifat cea de-a doua remiză consecutivă în play-off-ul pentru promovare, terminând nedecis, 1-1, meciul disputat, în această după-amiază, la Arad. Echipa noastră a condus la pauză, după golul lui Deac (23), dar s-a văzut egalată imediat după reluare, atunci când Moise (47) a transformat o lovitură de pedeapsă.
 
Petroliştii nu aveau amintiri tocmai plăcute din duelurile purtate, pe parcursul acestui sezon, cu UTA, dar acest lucru deja nu mai conta înaintea disputei de astăzi. Pentru a rămâne, cu şanse importante, în cursa promovării era clar că pentru elevii lui Costel Enache nu putea exista, de această dată, decât varianta victoriei, iar debutul întâlnirii a venit ca o confirmare a faptului că „lupii” au înţeles acest lucru.
 
Cu un lot care nu oferă foarte multe soluţii la acest moment, Enache a propus, totuşi, o modificare în primul „11” faţă de meciul cu Rapid şi, totodată, şi una de sistem, abordând partida de pe „Motorul” cu două vârfuri de meserie, Arnăutu şi Blănaru. Ultimul a avut şi prima ocazie importantă, atunci când, scăpat pe un contraatac în partea stângă, şi-a închis unghiul şi nu a putut să-l învingă pe Iacob (10), dar intenţiile clar ofensive ale „găzarilor” s-au menţinut. Drept consecinţă, a venit şi deschiderea de scor, la o fază la care Saim a centrat perfect de pe stânga, iar DEAC (23) a câştigat duelul cu Roumpoulakou şi a reluat, imparabil, cu capul, din marginea careului mic: 0-1.
 
Acesta a fost şi scorul primei reprize, una consistentă a petroliştilor, dar, din păcate, startul părţii secunde avea să propună un altfel de scenariu. După doar două minute de la reluarea jocului, Avram l-a doborât în careu pe Buhăcianu, plecat pe un culoar liber, iar Romario Moise a transformat fără emoţii lovitura de pedeapsă, readucându-i pe arădeni în joc. UTA a căpătat, astfel, moralul de care avea nevoie şi a devenit tot mai periculoasă, împingând jocul către buturile adverse, iar Buhăcianu (63) a trecut pe lângă golul de 2-1, atunci când, scăpat în stânga, a şutat puţin pe lângă colţul lung.
 
„Furia” gazdelor s-a stins, însă, la fel de repede, petroliştii au replicat tăios prin Meza Colli (73 – lovitură de cap, prinsă de Iacob), dar finalul n-a mai adus vreo modificare a tabelei de marcaj. S-a terminat 1-1, Petrolul nu pierde, dar nici nu câştigă, şi rămâne să vedem cât de mult va conta, până la urmă, acest punct în economia luptei pentru promovare.
 
Pentru „lupi”, aflaţi, după două jocuri, pe loc de baraj, cu 21  de puncte, la egalitate cu Rapid şi CS Mioveni, urmează, acum, o deplasare crucială, la Turnu Măgurele. Meciul cu Turris se va disputa marţi, 21 iulie, de la ora 21.00.
 
Foto: Ciprian Petcuţ.
 
UTA Arad – FC Petrolul Ploieşti 1-1 (0-1)
 
Marcatori: R. Moise (49, pen.)/Deac (23)
 
UTA: Fl. Iacob – Bustea, Melinte, Fl. Ilie, Roumpoulakou – Miculescu (46 Oroian), Isac, Ursu (66 Al. Ciucur) – R. Moise, Buhăcianu, C. Rus (cpt) (46 A. Ioniţă). Antrenor: Laszlo Balint.
 
FC Petrolul: Avram (cpt) – Sîrghi (81 Enache), Răuţă, Manolache, Ţicu – Deac (77 Bratu), Pierce, Meza Colli, Saim Tudor – Blănaru, Arnăutu (65 Marinescu). Antrenor: Costel Enache.
 
Au arbitrat: Horaţiu Feşnic (Cluj Napoca) – Ciprian Danşa (Satu Mare) şi Gero Szabo (Cluj Napoca). Rezervă: Rareş Vidican (Satu Mare).
 
Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) şi Viorel Lolea (Reşiţa).
 
Foto: Ciprian Petcuţ/Sportpictures.ro