Unicul derby.Remiză albă după un meci thriller. Petrolul Ploiesti-Rapid Bucureşti 0-0
 
Revenită pe gazon după o perioadă în care s-a lovit de multe greutăţi, formaţia noastră a început cu o remiză lupta pentru promovarea în primul eşalon, un 0-0 pe „Ilie Oană” cu Rapid Bucureşti, la capătul unui meci absolut nebun. „Lupii” au ratat un penalty în repriza secundă, nereuşind să profite nici de dubla superioritate numerică pe care au avut-o în ultimele 20 de minute.
 
Prima repriză nu a fost una extrem de spectaculoasă, lucru perfect justificabil ţinând cont de miza imensă aflată la mijloc, şi de faptul că ambele echipei au fost preocupate, în primul rând, să nu greşească. Au fost multe întreruperi, destule faulturi şi chiar un cartonaş roşu, rapidistul Rareş Lazăr lăsându-şi echipa în inferioritate numerică după nici o jumătate de oră de joc, interval de timp în care a „colecţionat” două cartonaşe galbene (8 şi 28). În rest, un şut al lui Saim Tudor (32) respins greu de către Popa şi o intervenţie inspirată, la marginea careului mare, a lui Raul Avram (39), în faţa Hlistei, au conturat tabloul primei părţi, una în care „lupii”, în ciuda unei posesii mai bune, n-au reuşit să vină cu plusul necesar pentru a face diferenţa.
 
Jocul a curs după scenariul din prima repriză până în minutul 65, atunci când petroliştii au avut şansa să rupă echilibrul pe tabela de marcaj. Mario Bratu a intrat în careu şi, faultat de Facundo Mallo a primit lovitura de pedeapsă, prima din acest sezon acordată „galben-albaştrilor”, dar ce a urmat e greu de explicat...
 
Arnăutu a ratat în prima fază, dar „centralul” Iulian Dima a repetat lovitura, absolut corect, pentru că Popa era, în momentul execuţiei, cu un metru înaintea liniei de poartă. „Lupii” au schimbat executantul, dar nici „căpitanul” Laurenţiu Marinescu n-a reuşit să-l păcălească pe Popa, însă, din nou, şi tot absolut regulamentar, Dima a dictat repetarea, pentru aceeaşi abatere de mai devreme.
 
Protestele vehemente ale oaspeţilor s-au soldat cu încă un cartonaş roşu, văzut chiar de către Popa, dar nici cea de-a treia încercare n-a fost suficientă pentru ca scorul să se modifice, pentru că Meza Colli, de această dată, a şutat mult peste transversala porţii nou-intratului Tătaru!
 
O şansă uriaşă irosită, ce a lăsat urme în moralul petroliştilor, în timp ce rapidiştilor le-a oferit energia necesară pentru a fi periculoşi chiar şi în 11 contra 9! Finalul a adus, aşa cum era de aşteptat, asediul la buturile oaspeţilor, dar Bratu (77) nu l-a putut învinge pe Tătaru, apoi Deac (85) a ţintit transversala cu o lovitură de cap, iar reduta bucureşteană a rezistat până la capăt.
 
FC Petrolul – Rapid Bucureşti 0-0
 
FC Petrolul: Avram – Sîrghi (31 Bratu), Răuţă, Manolache, Ţicu – Pierce (78 Blănaru) – Deac, Meza Colli, Marinescu (cpt), Saim Tudor – Arnăutu. Antrenor: Costel Enache.
 
Rapid: Popa – Bonnin, Al. Iacob, Mallo, Goge (cpt) – R. Lazăr, Jorza – Sefer (81 Creţu), Alami (46 Djuric), Drăghicenu (71 Tătaru) – Hlistei (84 Manole). Antrenor: Dan Alexa.
 
Au arbitrat: Iulian Dima (Bucureşti) – Marius Cristian Marchidanu (Brăila) şi Ferencz Tunyogi (Zalău).
 
Arbitru de rezervă: Ionuţ Coza (Cernica).
 
Observatori: Adrian Petre (Buzău) şi Andrei Ioniţă (Bucureşti).
 
Cartonaş roşu: R. Lazăr (28), Popa (70).
 
Sursa: www.fcpetrolul.ro
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).