Infrangere in amicalul de la malul marii.Viitorul Constanta-Petrolul Ploiesti 3-1
Cu zece zile înainte de startul seriei de foc a celor cinci meciuri decisive pentru promovare, FC Petrolul a susţinut, astăzi, încă o repetiţie solicitantă, pe terenul prim-divizionarei Viitorul Constanţa. După o primă repriză bună, petroliştii s-au văzut depăşiţi clar după pauză, atunci când gazdele au punctat de trei ori, prin Gabriel Dănuleasa (57), Louis Munteanu (67) şi Alexi Pitu (85, penalti).  În prelungiri, Pierce a redus din hanicap, Viitorul impunându-se cu 3-1.
 
Meciul de la Ovidiu a stat sub semnul echilibrului în primele 45 de minute, petroliştii fiind cei care, până la pauză, şi-au trecut în cont cele mai multe şi mai clare şanse de gol. Meza Colli (5) a fost aprope să înscrie, cu un şut expediat de la 18 metri, dar Iacob a respins, salvator, din faţa porţii constănţenilor, pentru ca Saim Tudor (14) să-i dea emoţii mari lui Căbuz, cu o lovitură liberă bătută de la 20 de metri, lateral stânga, la care goalkeeperul Viitorului a reţinut balonul în doi timpi.
 
Trupa lui Gică Hagi a replicat prin Aurelian Chiţu (15), experimentatul atacant al gazdelor trimiţând mingea, cu capul, de la şase metri, puţin pe lângă butul din dreapta lui Lungu, după care, până la pauză, „lupii” au mai avut două posibilităţi să deschidă scorul: Ekollo (35) n-a cadrat ţinta cu un şut expediat de la 14 metri, iar Saim Tudor (36) n-a reuşit să devieze decisiv din faţa porţii, după o centrare venită de pe dreapta.
 
La pauză, ambii tehnicieni au schimbat liniile şi după nici un sfert de oră de la reluare s-a marcat, petroliştii văzându-se depăşiţi la o fază fixă: corner de pe stânga al amfitrionilor, Dănuleasa (57) a preluat balonul undeva în mijlocul careului şi, cu un şut pe jos, l-a învins pe Avram.
 
Zece minute mai târziu, un alt puşti al amfitrionilor, Loius Munteanu, l-a învins pe Avram, cu un şut puternic, trimis de la 7-8 metri, lateral dreapta, în vinclul opus, iar Alexi Pitu (85) a punctat pentru 3-0, transformând o lovitură de pedeapsă dictată după un henţ al lui Bărboianu. În prelungiri, „lupii” au reuşit să reducă din handicap, Pierce marcând cu un şut trimis de la 16 metri, în stânga lui Muşat.
 
La Arad se joaca sâmbătă, 4 iulie, de la ora 17.00
 
Televiziunile deţinătoare de drepturi pentru meciurile transmise din Liga 2 Casa Pariurilor au anunţat programul primei etape din play-off. Astfel, partida dintre UTA şi FC Petrolul Ploieşti urmează să se dispute sâmbătă, 4 iulie de la ora 17.00, pe stadionul „Motorul” din Arad.
 
Runda va fi deschisă de confruntarea dintre Turris-Oltul Tr. Măgurele şi FC Argeş, ce se va juca vineri, 3 iulie, de la ora 17.00, şi va fi încheiată cu meciul CS Mioveni – Rapid (marţi, 7 iulie, ora 20.00).
 
FC Viitorul Constanţa – FC Petrolul Ploieşti 3-1 (0-0)
 
Marcatori: Dănuleasa (57), Louis Munteanu (67), Luis Pitu (85, pen)/Pierce (90+2).
 
FC Viitorul: Căbuz – Dussaut, M. Dulca, Iacob, De Nooijer – Casap, Bîrnoi, Edjouma – G. Ganea, Chiţu, Andronache. După pauză au jucat: Muşat – T. Căpuşă, Dănuleasa, Buta, Pitu, Grameni, Grosu, Bodişteanu, L. Munteanu, N. Popescu, Al. Crivac, R. Mustacă, Al. Georgescu. Antrenor: Gheorghe Hagi.
 
FC Petrolul: Lungu – Olaru, Răuţă, Sîrghi, Manolache – Meza Colli – Bratu, Ekollo, Saim Tudor, Vajushi – Blănaru. După pauză au mai intrat: Avram – Bărboianu, Pierce, Deac, Marinescu, Niţescu Roige, Arnăutu, Ad. Nicolae. Antrenor: Costel Enache.
 
Au arbitrat: Ionel Nae – Sebastian Stoianov şi Paul Dimancea.