Campionatul Naţional de Super Slalom debutează la Ploieşti
Prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Super Slalom va avea loc sâmbătă şi duminică, în Parcul Municipal Ploieşti Vest.
 
Organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Campionatul Naţional de Super Slalom 2020 îşi începe calendarul competiţional la Ploieşti, pe 27 şi 28 iunie, în Parcul Municipal Vest.
 
Competiţia din week-end va purta titulatura de ”Trofeul Ploieşti”, este organizată de GT Auto Club Sportiv Bucureşti şi va reuni la start peste 50 de piloţi de toate vârstele, care îşi vor etala îndemânarea contracronometru pe traseul de concurs.
 
În urma normelor în vigoare impuse de către autorităţi, privind prevenirea răspândirii COVID – 19, accesul publicului la eveniment nu va fi permis, dar chiar şi în aceste condiţii preşedintele GT Auto Club Sportiv, Teodor Gheorghe, se aşteaptă ca sportivii să fie foarte motivaţi.
 
”Din cauza situaţiei existente, piloţii nu vor avea parte de susţinerea publicului. Ne bucurăm, totuşi, că începem campionatul într-un oraş ca Ploieştiul, unde am găsit imediat susţinerea autorităţilor pentru ca această etapă să se desfăşoare în Parcul Municipal Vest”, a declarat organizatorul Teodor Gheorghe.
 
”Spectatorii din Ploieşti pasionaţi de astfel de evenimente vor avea ocazia prin intermediul presei să afle ce se va întâmpla la prima etapă a Campionatului Naţional de Super Slalom, practic un campionat de îndemânare, care stă la baza automobilismului”, a mai afirmat preşedintele GT Auto Club Sportiv.
 
Sâmbătă, cei peste 50 de piloţi înscrişi la această etapă vor avea antrenamentele libere, în intervalul orar 14.00-20.00, în timp ce duminică, începând cu ora 10.30 se va desfăşura antrenamentul cronometrat, urmat de cele două manşe de concurs, în timp ce festivitatea de premiere este programată în jurul orei 17.30.
 
Partenerii evenimentului sunt Primăria Municipiului Ploieşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova ”Colonel Alexandru Enescu”, Poliţia Locală Ploieşti, Angelli, Autozone-Vianor, P1, Bergenbier, Le Bonbon.
 
Sursa:Comunicat Federaţia Româna de Automobilism Sportiv (FRAS)