Peluza Latină, omagiu adus fostului jucător al echipei Petrolul Ploieşti, Dumitru Munteanu
 
Duminică, la Cimitirul DAMAROAIA din cartierul Bucurestiii Noi, a fost înmormântat fostul jucător al echipei Petrolul Ploieşti (din Generaţia de Aur), Dumitru” Mitică” Munteanu.
Cel mai în vârstă component al echipei de aur, a fost purtat pe ultimul drum de familie, dar şi de suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti, suporteri din Peluză Latină (grupările United, Knot şi Maniacs).
Lacrimi, fumigene şi coroane de flori din partea” latinilor”.
Suporterii din Peluză Latină, înainte de plecare au afişat pe terenul lupilor galbeni un mesaj "PE TEREN AI SCRIS ISTORIE, DUMITRU MUNTEANU ETERNĂ GLORIE!", mesajul fiind afişat şi la cimitir, apoi afişat pe gardul acestuia.
Ultrasii au aprins şi câteva fumigene, iar nepotul său nu a putut să-şi oprească lacrimiile.
 
” Unul dintre membrii de bază ai familiei ploieştene, Dumitru Munteanu, a fost condus astăzi pe ultimul drum.
Cel care punea umărul simţitor la cucerirea celor 3 titluri de campioană ale Petrolului şi a Cupei României în anii '50-'60 va rămâne veşnic în amintirea găzarilor.
Drum lin în lumină, Mitică Munteanu! Rămâi cu bine.” au scris latinii, pe pagina lor de facebook.
 
Menţionăm că suporterii din Peluză Latină, nu sunt la primul gest de acest fel, fiind prezenţi la multe momente triste din istoria echipei Petrolul Ploieşti.
 
Dumitru Munteanu avea 87 de ani, a fost campion cu Petrolul Ploieşti în 1958, 1959 şi 1966, câştigător al Cupei României în 1963, acesta a încetat din viaţă pe 19 iunie 2020.
 
A fost atacant, s-a născut la Bucureşti şi a evoluat la Laromet Bucureşti, CCA Cluj, Gloria Bistriţa, CCA Bucureşti, Energia Ploieşti şi Petrolul Ploieşti.
A avut 136 de meciuri şi 19 goluri în prima ligă şi o selecţie la echipa naţională.
 
” Deşi avea o vârstă, Mitică rămăsese sprinţar, cum se spune. Dar s-a simţit rău în ultima săptămână. A ajuns şi la spital, dar n-a dorit internarea, a plecat pe semnătură. A fost descoperit fără suflare de vecinii care stăteau uşă în uşă cu unchiul meu”, a declarat ziarului libertatea.ro, nepotul său, Mircea Munteanu.