145 de sportivi Special Olympics România s-au înscris la Campionatul Virtual de Fitness dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale care începe pe 24 iunie
145 de persoane cu dizabilităţi intelectuale din toată ţara se vor întrece timp de o lună de zile în competiţii virtuale de fitness, făcând exerciţii pregătite de Special Olympics România pentru ei. 
Fundaţia Special Olympics din România dă startul miercuri, 24 iunie, primului Campionat Virtual de Fitness destinat sportivilor cu dizabilităţi intelectuale. În condiţiile în care competiţiile cu număr mare de sportivi nu sunt încă permise, 145 de BRAVI cu vârste peste 8 ani au ales să facă sport de-acasă şi să concureze online, dornici să facă mişcare şi să-şi confirme pasiunea pentru sport. Ei vor fi premiaţi virtual cu medalii şi diplome, iar la finalul competiţiei işi vor primi medalia, diploma şi un un cadou din partea HERVIS Sports România, partenerul tehnic al competiţiei. 
Special Olympics România încearcă prin acest eveniment să facă trecerea de la competiţiile off-line la o realitate nouă cu conexiune la internet şi vizibilitate on-line pe un ecran de laptop, tabletă sau telefon.
În cadrul Campionatului Virtual de Fitness se vor vedea BRAVII, arbitri şi părinţi, în spaţii virtuale, #DeAcasă, într-o întrecere a executării cât mai corecte a unor exerciţii individuale de fitness/gimnastică. 
În lunile de pandemie, pe pagina de Facebook a Fundaţiei (https://www.facebook.com/specialolympicsromania/), de luni până vineri, în fiecare dimineaţă de la ora 9,30 s-a desfăşurat o sesiune Live de fitness adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, #FitnessCuAndrei – aceste luni de antrenament au fost ideea de la care a pornit această Competiţie virtuală. Tot pentru BRAVI, Andrei Anuţoiu, kinetoterapeut, a executat exerciţiile care urmează să fie notate de arbitri.
Acestea se vor regăsi pe canalul de youtube al Special Olympics România (https://bit.ly/3fDzdow) şi pe pagina de Facebook şi vor fi dezvăluite treptat BRAVILOR. 
”Exerciţiile propuse au fost gândite pentru toată lumea. De la simplu la complex si de la uşor la greu. Am încercat să le clasificăm după gradul de dificultate şi am format două niveluri de exerciţii. Am combinat exerciţii de rezistenţă, flexibilitate şi forţă pentru a da o notă de complexitate asupra sportivilor” ne-a declarat Andrei Anuţoiu.
Întrecerile se vor desfăşura trei zile pe săptămână, în fiecare din cele 3 zile se execută un exerciţiu diferit, iar durata întrecerii este de patru săptămâni. ”Realitatea imediată a devenit, în condiţiile pandemiei globale de Coronavirus, neîncăpătoare pentru dorinţa sportivilor Special Olympics de a face sport sau cel puţin mişcare într-o formă sportivă. Beneficiile pentru sănătatea şi tonusul general al sportivilor participanţi vor fi cât se poate de REALE şi de consistente” a declarat Viorel Mocanu, director sportiv al Special 
Olympics România, cel care coordonează şi echipa de arbitri voluntari care vor participa la întâlnirile de Zoom cu BRAVII înscrişi. 
”Pentru o organizaţie care a luptat încă din anul 2004 la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din România, această perioadă a fost incredibil de grea: sportivii noştri au trebuit nu numai să facă faţă izolării impuse de autorităţi, în contextul pandemiei, dar au trebuit să se confrunte încă odată cu izolarea, cu lipsa prietenilor şi lipsa interacţiunii umane.
Procesul de adaptare este greu pentru noi toţi dar avem încredere în puterea şi răbdarea BRAVILOR şi ne dorim să îi revedem, fie chiar şi virtual, să îi aplaudăm şi să îi încurajăm!” a spus Cristian Ispas, Directorul Naţional al Special Olympics România.
După o lună de competiţie virtuală, Special Olympics România va marca pe 24 iulie şi aniversarea a 52 de ani a mişcării Special Olympics la nivel global dar şi 17 ani de activitate în Romania prin iluminarea în roşu a Arcului de Triumf.
Partenerul tehnic al Campionatului Virtual de Fitness Special Olympics Romania, 2020, este Hervis Sports and Fashion România. 
Despre dizabilitatea intelectuală
Mai mult de 200 de milioane de oameni din întreaga lume au o dizabilitate intelectuală, constituind astfel cel mai mare grup cu dizabilităţi la nivel mondial.
Dizabilitatea intelectuală trece dincolo de rase şi etnii, nivel de educaţie, statut social sau economic, putând apărea în orice familie. 
Despre Special Olympics România 
Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectată şi incluzivă pentru noi toţi. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate, educaţie şi angajare, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii. 
Informaţii şi fotografii despre Special Olympics România: 
 
Sursa:Comunicat Fundaţia Special Olympics  România