AFC Băneşti – Petrolul 52 Ploieşti 2 – 5. Un altfel de meci...(foto si video ) Sâmbăta 13 mai 2017, Petrolul a câştigat în deplasare, la Băneşti cu scorul de 5 -2, detalii aici: http://infoploiesticity.ro/greu-de-ucis-afc-banesti-petrolul-52-ploiesti-2-5/

Lupii galbeni înjuraţi de “suporterii “ echipei gazda.

Deşi oficialii echipei gazda au făcut eforturi pentru a asigura  un spectacol fotbalistic, lăsând şi intrarea liberă, fanii banesteni şi-au dat în petec încă de la primul fluier al întâlnii.
Aceştia au aruncat cu role de hârtie pe suprafaţa de joc, au adus injurii suporterilor şi jucătorilor ploieşteni, principala “victima” din rândul fotbaliştilor adverşii fiind... Gergian Păun.
Bine-nţeles încă de sâmbătă dimineaţa circula zvonul că fanii “amfitrionilor “sunt dinamovişti, acest fapt demonstrându-se la meci.
Atunci când lupii sunt civilizaţi...
La partida de pe concheta arena aflată la 10 minute de oraşul Campina, au asistat şi circa 600 suporteri ai echipei Petrolul 52 Ploieşti.
O parte dintre aceştia s-au întâlnit la MC Donald’s Nord şi au plecat în coloana spre Băneşti.
Atât pe traseul Ploieşti – Băneşti şi retur nu au creat incidente, fiind civilizaţi şi în comuna  aflată la 30 km.  de municipiul reşedinţa de judeţ.
Ajunşi la Băneşti, au parcat maşinile , într-o parcare pusă la dispoziţie de autorităţi şi au mers în coloana spre stadion.
În incinta stadionului şi-au încurajat favoriţii, au cântat pe toată durata meciului , nerăspunzând ostilităţilor , semn că suporterii “ galben-albastrilor “ ştiu să fie civilizaţi, indiferent de locul in care  joacă echipa ,  în campionatul judeţean.
După meci au continuat ritualul de a se bucura alături de favoriţi , deşi timp de 2 ore au avut parte de o atmosferă ostilă.
Menţionăm că singurii care au adus o “pată neagră “ unui derby al returului Ligii A Prahova, au fost doar fanii “amfitrionilor “,  aceştia uitând probabil că nu joacă Dinamo Bucureşti şi joacă echipa fanion a judeţului Prahova.
Zona Campina... ostilă “petroliştilor “?
Este a doua deplasare, din zona Campina în care suporterii “ lupilor galbeni “sunt primiţi cu ostilitate, pe data de 24 martie a.c. , aceştia fiind înjuraţi şi la Brebu, mai mult... chiar şi jucătorii echipei “gazda “ jucând cu determinare, o determinare greu de înţeles, într-un meci din Liga A Prahova.
Ca şi la Brebu, civilizaţia a venit tot din partea suporterilor ploieşteni, care nu au răspuns provocărilor şi după meci au plecat încolonaţi spre casă.

Amendă şi pentru AFC Băneşti?

Conform Regulamentul Campionatului Judeţean de Fotbal Prahova
Ediţia 2014-2015 (articolele 50 şi 51), clubul AFC Băneşti risca o sancţiune pentru injurii adresate suporterilor şi jucătorilor adverşi.
Amendă şi de la Jandarmerie?
Potrivit Legii 4/2008 clubul AFC Băneşti risca o sancţiune pentru aruncarea rolelor de hârtie pe suprafaţa de joc şi injurile aduse suporterilor ploieşteni şi jucătorilor din timpul meciului.
Oficialii nota 10, suporterii nota 4.

Reamintim că oficialii echipei AFC Băneşti au făcut eforturi mari pentru organizarea partidei de sâmbătă, atât suporterii, ziariştii şi oficialii ploieşteni au fost primiţi ca “acasă”, însă aceste eforturi au fost “umbrite “de suporterii “amfitrionilor “ care în loc să-şi încurajeze echipa favorita, în multe momente ale meciului au adus injurii adversarilor, uitând probabil că banestenii sunt cunoscuţi ca fiind oameni harnici, modeşti şi civilizaţi.
Pe lângă spectacolul fotbalistic , rămâne tristeţea din “tribune “acolo unde adevăraţii suporteri au dat dovadă de sportivitate şi civilizaţie.
La Băneşti, a  fost cea mai frumoasă galerie din judeţ şi probabil din ţară, însă aceasta a fost înjurata ca la “uşa cortului “de un grup de “fani “care nu vor mai avea ocazia să vadă spectacol sportiv, atât pe teren cât şi în tribune.
Păcat...[video width="224" height="400" mp4="/images/stories/2017/05/18503392_359126041152141_958168317103702016_n.mp4"][/video]