COMUNICAT USP (Uniunea Suporterilor Petrolisti ) .Nu exista antidot pentru virusul numit FOTBAL
COMUNICAT USP
 
Nu exista antidot pentru virusul numit FOTBAL!
 
Romania, martie 2020. Noul coronavirus rapeste inca una dintre putinele bucurii ale omului de rand, orice competitie sportiva fiind suspendata.
Urmeaza o perioada grea pentru toti, din toate punctele de vedere, dar, in ultime zile, sperantele noastre pentru reintoarcerea la o viata normala incep sa prinda contur.
Iar pentru noi, suporterii, o viata normală nu exista fara fotbal.
 
Am urmarit cu mare atentie declaratiile facute in spatiul public de catre ministrul sportului si de catre seful FRF si vrem sa fie clar de la bun inceput pozitia noastra: orice competitie sportiva inceputa si suspendata din varii motive trebuie sa se termine numai si numai pe teren, altfel notiunea de competitie nu isi mai are sensul.
 
Suntem constienti de perioada delicata in care ne aflam, intelegem ca sanatatea tuturor este cel mai important lucru, intelegem ca, desi vom suferi enorm, prezenta noastra, a suporterilor in arenele sportive nu poate fi luata, momentan in discutie, dar nu vom putea fi niciodata de acord cu diversele discutii legate de anularea, inghetarea sau gasirea de solutii hibrid pentru terminarea campionatelor doar pentru a avea niste ierarhii ce urmeaza a fi raportate catre forurile europene.
Iar daca, in plan fotbalistic, pentru L1 par a se fi gasit solutiile care sa duca, asa cum e si normal, competitia la bun sfarsit, pentru L2 si L3 inca se mai cauta tot felul de solutii fanteziste, menite sa puna meritul sportiv oriunde numai pe primul plan, nu.
 
Pentru ca fantezii pot fi numite discutiile despre playoff si playout in L2, (cu injumatatirea punctelor si fara dubla mansa, acasa-deplasare) sau de anulare a competitiei in L3.Stim ca e o situatie dificila pentru toata lumea dar mai stim ca nu se schimba regulile in timpul jocului in contextul in care, daca toate competitiile se vor relua pe 13 iunie, exista suficiente date in calendar pentru a continua intrecerile din L1,L2,L3 asa cum au inceput si de a le duce la bun sfarsit.
 
Iar daca, Doamne Fereste!, in tot acest timp apare vreun caz de infectare, consideram ca exista resursele necesare pentru a fi izolat si tratat astfel incat competitiile sa continue nu sa fie anulate!
 
In concluzie, pozitia Uniunii Suporterilor Petrolisti este : LUATI TOATE MASURILE NECESARE DE PREVENTIE DAR LASATI FOTBALUL SA ISI URMEZE CURSUL FIRESC, PE TEREN!
 
Asta insemnand, pentru Liga a doua, fie continuarea sezonului regulat, din punctul in care el a fost suspendat, fie, in cel mai nefericit caz, adoptarea sistemului playoff intre primele sase echipe situate in acest moment in clasament, cu conditia desfasurarii meciurilor tur-retur, respectiv playout pentru celelalte douasprezece echipe, cu meciuri tur-retur, de asemenea si, bineinteles, fara injumatatirea punctelor.
 
Acestea sunt singurele variante care pot asigura desfasurarea unei competitii sportive oneste al carei rezultat final nu va fi viciat si nici nu va putea fi contestat.
 
Si daca pentru noul coronavirus inca se mai cauta antidotul, pentru virusul numit FOTBAL acesta nu va fi gasit niciodata.
 
Multumim,
Uniunea Suporterilor Petrolisti!
08.05.2020