Campionatul Naţional al M.A.I. de Unifight, la Ploieşti. În perioada 22-25 mai a.c., la Sala de Sport “Leonard Doroftei “ Ploieşti va avea loc Campionatul Naţional al M.A.I. de unifight.

La această competiţie vor participa luptătorii din detaşamentele trupelor speciale din cadrul Poliţiei şi Jandarmerie şi din alte structuri ale MAI din întreaga ţară.
Brigada de arbitrii este condusă de dl. Cincan George Arbitru Continental, printre aceştia se afla şi sensei Radu Teodorescu (CS DINAMO VICTORIA Ploieşti).
La Campionatul Naţional al M.A.I. de Unifight va fi prezent şi şi domnul comisar Marius Cata Chitiga - Preşedintele Federaţiei Romane de Winter Fight Unifight

Despre Marius Cata Chitinga.

S-a născut pe 13 februarie 1960 în municipiul Timişoara. A început sportul de performanţă în 1972 la Şcoala sportivă din localitate, sub conducerea antrenorului Gheorghe Horhat.
Rezultate ca junior: titlul de campion naţional în 1974 la juniori 3 Târgovişte; locul şase la turneul final din 1975 la juniori mari, divizia şcolară; locul cinci în 1976; campion naţional la divizia şcolară şi de juniori în 1977.
Din acel an, a jucat la Dinamo Bucureşti, echipă cu care a câştigat zece titluri de campion al României, o Cupă a Cupelor (1979) la Roeselare, Belgia. În 1980, a fost component al echipei naţionale a României, medaliată cu bronz olimpic la Jocurile de la Moscova.
În 1981 a câştigat Cupa Campionilor Europeni. Anul următor, locul trei în aceeaşi competiţie continentală. În perioada 1992-94 a jucat în Grecia, la Panellinios Atena. Revenit în ţară, a jucat la Rapid Bucureşti, între 1994 şi 1996. A antrenat echipa feroviară în returul campionatului 1994-95, echipă pe care a promovat-o din Divizia B în Divizia A. În 1999, a antrenat pe RATB Grundfos.
Din 1996, este angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu gradul de comisar şef, activând în cadrul Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice - Serviciul Sport. Este membru în Comisia Tehnică a Uniunii Sportive a Poliţiilor din Europa. Din 2004, comentează volei în sală şi volei de plajă, la Eurosport şi Eurosport 2.

foto: zdbc.ro