Barajul pentru Euro , Islanda-România a fost amânat,din nou

UEFA a organizat miercuri, 1 aprilie, o videoconferinţă cu liderii tuturor federaţiilor europene. În urma consultărilor, în contextul evoluţiei pandemiei COVID-19, prin decizie de Comitet Executiv, forul a decis amânarea tuturor partidelor internaţionale programate până la finalul lunii iunie (seniori, senioare, juniori, junioare).

Aşadar, meciurile din barajul pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, programate iniţial în luna martie şi mutate ulterior pentru luna iunie, au fost din nou amânate. Datele exacte de disputare ale meciurilor decisive urmând să fie comunicate ulterior de forul de la Nyon.

În urma prestaţiei din Liga Naţiunilor, reprezentativa României este calificată în play-off şi va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinală. În cazul unui succes, tricolorii vor juca pentru locul la EURO, tot pe teren străin, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

UEFA a mai luat următoarele decizii, asupra competiţiilor:

Euro U17 masculin 2020

 • Turneul final care trebuia să fie găzduit de Estonia se anulează.
 • Se anulează, implicit, şi disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Belgia).

Euro U17 feminin 2020

 • Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilităţi pentru disputarea turneului final din Suedia şi a ultimei faze preliminare, Turul de Elită, unde România este calificată (grupă programată în Ungaria).

Euro U19 masculin 2020

 • Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilităţi pentru disputarea turneului final din Irlanda de Nord şi a ultimei faze preliminare, Turul de Elită.

Euro U19 feminin 2020

 • Turneul final care trebuia să fie găzduit de Georgia se anulează.
 • Se anulează, implicit, şi disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Ţările de Jos)

Licenţierea cluburilor pentru cupele europene

 • Prelungirea termenului pentru finalizarea tuturor procedurilor.

Competiţiile de club continentale

 • Acestea urmează să reînceapă după reluarea competiţiilor interne, însă în acest moment se discută pe mai multe scenarii aflate sub analiză.

Perioada de transferuri

 • Se vor continua discuţiile pentru identificarea celei mai bune soluţii, fie extinderea perioadei de transferuri, fie decalarea acesteia, direcţia fiind aceea de flexibilitate în rezolvarea situaţiei, aşa cum Federaţia Română de Fotbal a solicitat.

Următoarea videoconferinţă a UEFA cu liderii tuturor asociaţiilor naţionale va avea loc la jumătate acestei luni, aprilie.

Sursa:FRF.ro