COMUNICAT DE PRESA FC PETROLUL PLOIESTI.Salariile vor fi  reduse cu 50% pentru lunile aprilie şi mai

Având în vedere situaţia actuală din fotbalul românesc, cauzată de evoluţia pandemiei COVID-19 şi a măsurilor luate de autorităţi, în urma discuţiilor cu partenerul finanţator s-a decis ca remuneraţiile jucătorilor echipei de seniori şi a staff-ului tehnic şi medical să fie reduse cu 50% pentru lunile aprilie şi mai. Totodată, pentru aceeaşi perioadă, o parte dintre salariaţii clubului Petrolul Ploieşti vor intra în şomaj tehnic. În funcţie de evoluţia situaţiei, măsurile vor fi reevaluate la sfârşitul lunii mai 2020.

În cadrul discuţiilor, au fost avute în vedere toate variantele pentru a găsi soluţii optime pentru angajaţi şi jucători, diminuarea salariilor fiind o alternativă mai bună faţă de suspendarea contractelor.

După reluarea competiţiilor sportive, dacă echipa Petrolul Ploieşti promovează în Liga 1 de fotbal şi încasează drepturile TV din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, se are în vedere compensarea cu maxim 50% din pierderile de venit înregistrate de participanţii la activitatea sportivă ale căror remuneraţii au fost dimininuate.

În perioada următoare, printre obiectivele noastre principale rămân siguranţa şi sănătatea salariaţilor şi jucătorilor şi sustenabilitatea financiară a clubului. Considerăm că este esenţial ca în această perioadă dificilă pe care o traversăm să dăm dovadă de unitate, solidaritate şi înţelegere.