De vorbă cu Costel Ilie (director sportiv AS Petrolul 52 Ploieşti):

Despre Costel Ilie (director sportiv ASC Petrolul ‘52 Ploieşti) putem spune doar...” lup până la moarte “. Fost atacant al “lupilor galbeni”, Costel Ilie este unul dintre cei mai apreciaţi foşti fotbalişti prahoveni. În vârstă de 37 ani, noul director sportiv al “găzarilor “, fost fotbalist în Liga 1 la Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti şi, în Bulgaria, la Chernomore Varna, în puţinul său timp liber a acordat un amplu interviu site-ului Info Ploieşti City.

GABRIEL DIMA: Bună ziua, Costel Ilie, şi îţi mulţumim anticipat pentru interviu. Cum este la noul Petrolul?

COSTEL ILIE: Bună ziua. La noul Petrolul mă simt fantastic. Găsesc ceea ce am căutat toată viaţa în fotbal, adică atmosferă, suporteri aproape de echipă şi la bine, şi la rău. Sper să fie aceeaşi unitate şi în anii următori.

G.D.: Cine te-a îndrumat spre fotbal?

C.I.: Tatăl meu m-a dus la meciurile Petrolului şi, atunci, am prins “microbul “. El m-a susţinut şi a avut grijă să nu-mi lipsească nimic, cu toate că posibilităţi prea mari nu aveam! O să-i mulţumesc din tot sufletul, mereu, chiar dacă nu mai este printre noi!

G.D.: Cel mai frumos şi cel mai trist moment din activitatea ta?

C.I.: Cel mai frumos moment a fost când am debutat în Liga 1, la un meci cu Gloria Bistriţa. Iar cel mai trist, când am aflat că nu mai pot juca din cauza problemelor de sănătate.

G.D.: Cum vede Costel Ilie fotbalul românesc şi Liga 1?

C.I.: Liga 1 mi se pare mult mai slabă valoric decât în anii trecuţi Şi mult mai săracă fără echipe cu tradiţie.. E şi cazul nostru.

G.D: Pe ce mizează Petrolul ‘52 Ploieşti, în momentul acesta, să construiască o echipă puternică?

C.I: Petrolul ‘52 are în componenţa conducerii oameni care au demonstrat de-a lungul vieţii că au caracter şi valoare, în primul rând umană, şi după aceea - sportivă. Alături de alţi oameni, care vor să vină lângă echipă, oferind sprijin financiar, eu zic că Petrolul poate fi din nou în elită fotbalului, nu numai românesc, ci şi european. Important este să fim uniţi cu toţi, repet, aşa cum am fost şi până acum. Ştiţi cum este, când o să fie bani, o să bată şi multă lume pe la porţi! Când a fost greu, lumea a fugit! Eu, unul, sper să fie bine.

G.D.: Cele mai frumoase meciuri din cariera ta?

C.I.: Am avut probleme de sănătate de la 24 de ani şi nu prea am jucat, astfel, meciuri tari. Dar îmi aduc aminte cu drag de semifinala Cupei, cu Rapid, din 2005.

G.D.: Pentru mai tinerii suporteri, poti spune unnde a jucat Costel Ilie?

C.I.: Am jucat la aproape toate echipele din Prahova, de la Liga  a III-a şi până la Liga 1! Fotbal adevărat am jucat la naţionalele de juniori. Am fost la Astra Ploieşti, la Chernomore Varna, în Bulgaria, şi – bineînţeles - cea mai mare bucurie am avut-o că am îmbrăcat şi tricoul Petrolului Ploieşti!

G.D.: Ce alte pasiuni mai ai?

C.I.: Cea mai mare pasiune a mea rămâne fotbalul. Nu mă bucură nimic mai mult!

G.D.: Trei cuvinte care te caracterizează cel mai mult...

C.I.: Sunt om simplu, corect şi cu mult bun simţ.

G.D: Ce deteşti cel mai mult la oameni?

C.I.: Cel mai mult detest la oameni lipsa caracterului. Şi cred că asta contează cel mai mult la un om.

G.D.: Ce faci în timpul liber?

C.I.: Timpul liber mi-l petrec cu familia.

G.D.: Mâncarea preferată?

C.I.: Peştele e mâncarea preferată a mea.

G.D.: Ultimul film văzut, ultima carte citită?

C.I: La filme nu prea mă uit, iar cărţi, în ultimul timp, nu am mai citit. Mă uit, în schimb, foarte mult pe la antrenamentele de copii şi juniori.

G.D: În locul meu , ce întrebare i-ai pune lui Costel Ilie?

C.I.: Mi-aş pune întrebarea...  dacă mi-aş dori să joc în actuala echipă a Petrolului.

G.D.: Ipotetic vorbind, ce-ar face Costel Ilie dacă mâine ar veni Sfârşitul Lumii?

C.I.: Dacă ar veni sfârşitul lumii mâine, aş încerca să-mi ţin familia în braţe cât mai mult şi m-aş ruga la DUMNEZEU să fie totuşi bine.

G.D.: Un mesaj pentru suporterii “lupilor galbeni”, pentru prahoveni şi pentru cititorii noştri... C.I.: Ţin să le mulţumesc suporterilor noştri, să-i felicit pentru iubirea pe care o arată actualei echipe şi să-i rog să fie la fel şi în continuare! Eu îi iubesc, la rândul meu, şi le spun că şi acum, după ani de zile, mi se face pielea de găină, când îi aud cum cântă! HAI PETROLUL! Iar cititorilor site-ului vostru, ca şi prahovenilor, în general, le doresc  multă sănătate şi-i aşteptăm pe toţi la meciurile Petrolului!
Interviu realizat de Gabriel Dima (redactor sef Info Ploiesti City )