Euro 2020 a fost amânat un an

Confirmarea oficială a venit: UEFA a luat marţi decizia de a amâna Euro 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Hotărârea forului european nu a reprezentat o surpriză aproape pentru nimeni, fiind tot mai multe voci care spuneau că Euro nu are cum să se dispute în condiţii de siguranţă în vara acestui an. 

Confirmarea anulării Euro 2020 a venit din partea Federaţiei de Fotbal din Norvegia, pe contul oficial de Twitter. 

UEFA a precizat şi când va avea loc Euro: între aceleaşi date (12 iunie - 12 iulie) dar anul viitor - 2021. 

Decizia forului european a fost luată după o video conferinţă la care au luat parte cele 55 de federaţii de fotbal afiliate. 

Ce se va întâmpla cu Champions League şi Europa League 

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, şi Theodore Theodoridis, secretarul general al forului, au anunţat suspendarea Champions League şi Europa League până când Covid-19 va ajunge într-o fază descendentă. Imediat ce condiţiile o vor permite, cele două competiţii vor fi reluate.Miza cea mare pentru acest final de sezon este încheierea în condiţii bune a Champions League, Europa League şi a tuturor campionatelor naţionale. Euro va fi strecurat anul viitor, calendarul lui 2021 anunţându-se unul încărcat (cu preliminariile CM din 2022, cu semifinalele şi finalele din Liga Naţiunilor). 

Barajul cu Islanda 

Rămâne de văzut când va fi programat meciul României cu Islanda, din semifinalele play-off-ului din Liga Naţiunilor. Acesta era programat la Reykjavik, în data de 26 martie. 

Când vor avea loc finalele Champions League şi Europa League 

Alte decizii luate de forul european sunt cele reprezentate de datele la care ar trebui să se dispute finalele Champions League şi Europa League. 

Astfel, finala Ligii Campionilor ar urma să aibă loc pe 27 iunie, la Istanbul, iar ultimul act din Europa League trei zile mai devreme, pe 24 iunie, la Gdansk. 

Foto :UEFA.com