AJF Prahova,comunicat al comitetului de urgenta .Masuri luate in cazul Coronavirus
 In urma comunicarii dintre AJF Prahova si Federatia Romana de Fotbal, Comitetul de Urgenta al AJF Prahova a adoptat urmatoarele masuri:
 
1. Avand in vedere Decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de a închide unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada 11-22 martie, se suspenda toate competitiile de copii si juniori desfasurate în perioada 11-22 martie, indiferent de categoria de vârstă.
 
2. Competiţiile de seniori organizate de AJF Prahova se pot desfăşura cu următoarele condiţii :
 
(a)  în perioada 08.03.2020-31.03.2020 acestea se desfăşoară fără spectatori
 
(b)  prin excepţie de la prevederea de mai sus în situaţia obţinerii avizului prealabil al Direcţiei de Sănătate Publică competente la nivel local, jocurile vor putea fi organizate cu spectatori cu respectarea următoarelor condiţii : -   numărul de participanţi mai mic de 1000 
 
                -   să fie efectuată o analiză de risc privind organizarea jocului.
(c) AJF Prahova recomanda evitarea strangerilor de mana inaintea meciurilor. AJF Prahova si Federaţia Română de Fotbal se aliniază astfel la decizia UEFA care a anunţat că jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii şi arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor din competiţiile UEFA.
 
Prevederile art.59.2 din ROAF (jocuri fara spectatori): jucatori, oficialii de joc, accesul în stadion al unui număr de max. 30 de oficiali de la fiecare echipă, max. 5 persoane reprezentând autorităţile locale, pompieri, stewarzi, personal tehnic, personal de producţie TV, jurnalişti, fotografi, etc.  Arbitrii si observatorii vor supraveghea aplicarea dispozitiilor de mai sus.  
În plus, AJF Prahova si FRF solicită ca igienizarea vestiarelor să se facă înainte şi după fiecare antrenament sau meci, să se evite interacţiunea cu suporterii pentru autografe sau poze, iar plimbările să se facă doar în aer liber, în spaţii deschise.
 
De asemenea, întărind apelul autorităţilor în această direcţie, AJF si FRF recomandă:
 
Spălaţi-vă mâinile de multe ori;
Evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute;
Nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile;
Acoperiţi-vă gura şi nasul cu un şerveţel de unică folosinţă dacă strănutaţi sau tuşiţi;
Nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;
Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool;
Utilizaţi masca de protecţie doar în cazul în care suspectaţi că sunteţi bolnav sau în cazul în care acordaţi asistenţă persoanelor bolnave;
Sunaţi la 112 dacă aveţi febră, tuşiţi sau v-aţi întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puţin 14 zile;
Evitaţi pe cât posibil deplasarea cu mijloacele de transport în comun;
Nu frecventaţi spaţiile comerciale la orele de vârf.