Remiză albă. Petrolul Ploiesti-Farul Constanţa 0-0
Petrolul şi Farul au repetat scorul din turul campionatului, încheind nedecis, 0-0, în confruntarea disputată, astăzi, pe „Ilie Oană”.
 
„Lupii” au dominat clar întâlnirea, dar asta n-a fost suficient pentru ca toate cele trei puncte să se contabilizeze, în clasament, în dreptul echipei noastre. Practic, jocul a curs, din primul şi până în ultimul minut, într-un singur sens, Petrolul fiind echipa preocupată să construiască şi să-şi creeze situaţii de gol, însă „autobaza” ridicată de către constănţeni în faţa propriei porţi s-a dovedit a fi, în cele din urmă, de netrecut.
 
Cu o echipă de start în care, faţă de etapa trecută, a apărut o singură modificare, Olaru intrând în locul lui Bărboianu (suspendat), trupa lui Costel Enache a căutat să facă diferenţa cât mai repede, instalându-se din start în jumătatea adversă. Au lipsit, totuşi, soluţiile pentru ca lacătul defensiv al Farului să fie desfăcut, în prima repriză cel mai aproape de gol fiind „căpitanul” Laurenţiu Marinescu (30 – şut la colţul scurt, din lateral dreapta, respins de Muţiu şi 39 – reluare din unghi, după o centrare venită de pe stânga, alături de poartă).
 
Scenariul întâlnirii s-a păstrat şi după reluare, formaţia noastră ieşind de la cabine şi mai decisă să rezolve ecuaţia învingătoarei. Roige (47) l-a „întins” pe Muţiu cu un şut din interiorul suprafeţei de pedeapsă, Marinescu (62) a reluat, cu capul, din marginea careului mic, alături de poartă, Deac (73) n-a reuşit nici el să-l păcălească pe Muţiu, iar portarul vizitatorilor a salvat şi din faţa lui Younes (75).
 
Şi, după un meci în care raportul cornerelor a fost de 15-0 în favoarea „galben-albaştrilor”, şi în care „marinarii” au călcat rar prin careul lui Avram, fiind preocupaţi să conserve prin orice mijloace un egal ce nu le e de mare folos în clasament, tabela de marcaj a rămas nemodificată, indicând un scor nedrept după modul în care au decurs ostilităţile vreme de 90 de minute.
 
Cu remiza de astăzi, Petrolul acumulează 35 de puncte şi se menţine, deocamdată, pe poziţia a cincea, urmând ca etapa viitoare să meargă la Miercurea Ciuc, pentru jocul cu Csikszereda, ce se va disputa duminică, de la ora 15.00.
 
Până atunci, însă, „lupii” vor încerca să se califice în „careul de aşi” al Cupei României, miercuri, de la ora 17.30, pe „Ilie Oană”, fiind programat jocul cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, din sferturile de finală ale competiţiei.
 
FC PETROLUL PLOIEŞTI – FC FARUL CONSTANŢA 0-0
 
FC PETROLUL: AVRAM – OLARU, RĂUŢĂ, MANOLACHE, ŢICU – PIERCE – DEAC (81 SAIM TUDOR), MEZA COLLI, MARINESCU (CPT), ROIGE – BLĂNARU (59 YOUNES). ANTRENOR: CONSTANTIN ENACHE.
 
FC FARUL: MUŢIU (CPT) – LECA (59 CANĂ), LICĂ, URSU, PANAIT – CĂRĂRUŞ – TOMA, GREU (53 GHERGHICEANU) – NICOLA (77 MITROV), AL. IUL STOICA, KANDA. ANTRENOR: IANIS ZICU.
 
Foto: Răzvan Păsărică/Cristi Stavri.
Sursa: https://fcpetrolul.ro/