Victorie in ultimul amical din Antalya. FC Petrolul – Metaloglobus Bucureşti 1-0

 
„Lupii” au încheiat cu o victorie cel de-al doilea stagiu din Turcia, impunându-se în partida disputată, în această după-amiază, cu vecinii de clasament de la Metaloglobus Bucureşti. A fost 1-0 pentru formaţia noastră, succesul fiind parafat de către Cristian Sîrghi, cu un gol marcat chiar în debutul întâlnirii. 

Pentru că, la Side, ploaia s-a abătut cu înverşunare începând de ieri noapte, iar terenurile de la „Kamelya Collection” au devenit, astăzi, impracticabile, testul a fost mutat, până la urmă, în „fieful” adversarilor, meciul jucându-se la Belek, pe o vreme nu foarte caldă, dar potrivită pentru fotbal. Iar ultima verificare a cantonamentului a fost tratată diferit de către tehnicienii celor două formaţii, în condiţiile în care Costel Enache a trimis pe teren o formulă de echipă în care s-au aflat nu mai puţin de patru jucători eligibili criteriului „U21” (Nicolae, Manolache, Enache şi Bratu), iar pe parcurs au intrat şi ceilalţi juniori din lot, în vreme ce Marius Măldărăşanu a apelat la un „11” apropiat de cel de bază, în care şi-au făcut loc cam toţi jucătorii cu experienţă din tabăra bucureşteană. 

Pe teren n-a fost, însă, nicio diferenţă, ba chiar startul le-a aparţinut „galben-albaştrilor”, cei care, la scurt timp după fluierul de început al brigăzii de arbitre FIFA din Ucraina, au reuşit să deschidă scorul: Bratu a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar SÎRGHI a reluat, cu capul, de la 7-8 metri, învingându-l pe Gavrilaş! 

A fost, de altfel, şi golul care a făcut diferenţa, pentru că apropierea finalului de cantonament a influenţat, oarecum firesc, prestaţia ambelor echipe. Jocul a scăzut în intensitate, a suferit din punctul de vedere al cursivităţii, dar, până la urmă, a reprezentat un antrenament util. 

Iar pentru Petrolul, victoria de astăzi a venit ca o încununare a invincibilităţii din jocurile de pregătire, „lupii” terminând seria verificărilor cu un bilanţ favorabil: şase victorii (2-0 cu Kyzylzhar, 3-2 cu Budaorsi, 3-1 cu BSC Siofok, 5-0 cu AS SR Braşov, 2-1 cu Graficar Beograd şi 1-0 cu Metaloglobus Bucureşti) şi trei remize (1-1 cu Nizhny Novgorod, 0-0 cu SKA Khabarovsk şi 0-0 cu FK Avangard Kursk). 

Mâine este programată revenirea acasă, urmând ca, de luni, petroliştii să intre pe ultima sută de metri înaintea debutului oficial în 2020, ce se va produce sâmbăta viitoare, de la ora 12.00, în jocul de pe „Ilie Oană” cu Dunărea Călăraşi. 

FC Petrolul – Metaloglobus Bucureşti 1-0 (1-0) 

Marcator: Sîrghi (4). 

FC Petrolul: Lungu (46 Avram) – Bărboianu, Sîrghi, Nicolae, Manolache (46 Olaru; 76 Ţicu) – Bratu (38 Constantinescu; 63 Niţescu), Enache (54 Pierce), Saim Tudor, Ekollo (69 Meza Colli) – Arnăutu, Younes. 

Metaloglobus: Gavrilaş – Ciubotaru, Plămad, Cazan, Sava – Ghenovici, Sota Mino, Lungu, Duminică – Cl. Herea, Ov. Herea. 

 

Sursa:www.fcpetrolul.ro