Petrolul Ploiesti a invins liderul ligii a 2 a din Serbia.FC Petrolul – FK Graficar 2-1

Petrolul rămâne invincibilă în 2020, iar astăzi, după două rezultate de egalitate, a venit şi prima victorie a celui de-al doilea cantonament, obţinută în faţa formaţiei care conduce eşalonul secund al Serbiei, FK Graficar Beograd. O grupare tânără, dar cât se poate de promiţătoare, în fapt locul unde Steaua Roşie Belgrad îşi rodează jucătorii de perspectivă, unii dintre ei cotaţi, deja, la sume importante pe siteurile de profil. 

Cât despre echipa noastră, în condiţiile în care, cu nici 24 de ore înainte, disputase un alt test solicitant, cu ruşii de la Khabarovsk, prima grijă a staffului tehnic a fost aceea de a găsi echilibrul perfect în alcătuirea formulei de start, ţinând cont de oboseala firească şi de problemele de natură medicală existente în lot. Iar debutul de partidă i-a găsit pe „lupi” un pic mai relaxaţi, lucru de care sârbii au profitat, deschizând scorul repede, atunci când Stefan Ficovic (6) l-a învins, din două încercări, pe Raul Avram. 

Reacţia elevilor lui Costel Enache a fost, însă, una pe măsură, iar după o oportunitate irosită de către Blănaru (8), tot atacantul „galben-albaştrilor” a scos o lovitură de pedeapsă, după o pasă excelentă a lui Niţescu şi un fault comis de către „căpitanul” adversarilor, Erakovic. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de către Meza Colli (10), petroliştii instalându-se, mai apoi, la cârma ostilităţilor. 

Până la pauză, Roige (32) l-a „întins” pe Savic cu un şut trimis dintr-o lovitură liberă de la circa 22 de metri, apoi, în partea secundă, centralul armean a întâlnirii i-a iertat pe sârbi de încă o lovitură de pedepsă, după ce Deac a fost faultat în careul advers de către Nikolic (14). Golul victoriei a venit, totuşi, aproape de final, la o lovitură liberă bătută, de pe stânga, de către Marinescu, în faţa porţii, de unde Sîrghi (77) s-a înălţat şi a reluat cu capul! 

În meciul de astăzi, Costel Enache nu l-a folosit pe Armando Vajushi, indisponibil din cauza unei accidentări, însă l-a avut, din nou, la dispoziţie, pe Younes Hamza, revenit după ce, câteva zile, s-a pregătit separat. Iată, însă, formula folosită de către petrolişti: 

Avram – Bărboianu (36 Ţicu), Olaru (75 Constantinescu), Răuţă (62 Sîrghi), Manolache (62 Nicolae)- Pierce (62 Enache) – Deac, Meza Colli (75 Younes), Niţescu (75 Marinescu), Roige (46 Bratu) – Blănaru (62 Arnăutu). 

Azi, Costel Enache le va oferi o zi de pauză elevilor săi, urmând ca de luni să reînceapă pregătirile în cea de-a doua săptămână a stagiului de la Side, una care va mai cuprinde încă două jocuri test, înainte de revenirea acasă, cu FK Avangard Kursk (marţi) şi Metaloglobus Bucureşti (joi). 

Sursa:www.fcpetrolul.ro