Lupii galbeni au facut primul egal al anului.Petrolul Ploiesti-– Nizhny Novgorod 1-1
 
Petrolul a început cu o remiză stagiul de la Side, încheind nedecis, 1-1, meciul cu divizionara secundă rusă FC Nizhny Novgorod. „Lupii” au fost aproape de cea de-a cincea victorie a anului, după ce au deschis scorul prin Deac (77), fiind egalaţi, însă, aproape de finalul confruntării.
 
Formaţia lui Costel Enache continuă să fie neînvinsă în meciurile de pregătire susţinute în 2020, iar astăzi se poate spune că a avut parte de cel mai solicitant test dintre cele cinci susţinute de la începutul anului şi până acum. În faţa unei echipe solide, bătăioasă, dar şi suficient de tehnică încât să pună destule probleme, petroliştii s-au comportat curajos, lucru cu atât mai îmbucurător cu cât au avut în permanenţă, pe teren, cel puţin trei jucători eligibili „U19”, iar pe final aproape întreaga linie defensivă a fost formată din juniori: portarul Apostolachi (2000), fundaşii centrali Nicolae (2003) şi Manolache (2000) şi fundaşul stânga Constantinescu (2002)!
 
Prima jumătate a confruntării le-a aparţinut ruşilor, Nizhny având şi cele mai clare situaţii de gol ale primei reprize, însă Raul Avram a salvat, de lângă bara din stânga sa, la lovitura de cap a lui Maksimenko (32), iar apoi l-a blocat, în marginea careului mic, pe Sagitov (34).
 
Raportul de forţe s-a inversat după pauză, Petrolul fiind echipa care a avut posesia şi a iniţiat mai multe acţiuni ofensive. Drept răsplată, „lupii” au deschis scorul, atunci când, după un corner bătut de către Marinescu, de pe dreapta, DEAC (77) a reluat cu capul, de la 6-7 metri, învingându-l pe Smirnov!
 
N-a fost suficient, însă, pentru o nouă victorie, Nizhny reuşind să restabilească echilibrul şapte minute mai târziu, după ce Zuev (84) a profitat de o nesiguranţă a defensivei „galben-albaştrilor” şi a parafat rezultatul final: 1-1.
 
În meciul disputat pe unul dintre terenurile de la „Kamelya Collection”, Costel Enache a folosit, cu o singură excepţie, toţi jucătorii pe care îi are sub comandă, doar Younes Hamza fiind menajat, după ce, la antrenamentele de ieri, a acuzat o durere la picior.
 
Următorul meci va fi programat vineri, tot în compania unei divizionare secunde din Rusia, SC SKA Khabarovsk.
 
FC Petrolul – FC Nizhny Novgorod 1-1 (0-0)
 
Marcatori: Deac (77)/Zuev (84).
 
FC Petrolul (repriza I): Avram – Olaru, Răuţă, Sîrghi, Ţicu – Pierce – Bratu, R. Enache, Saim Tudor, Vajushi – Arnănutu.
 
FC Petrolul (repriza II): Avram (70 Apostolachi) – Bărboianu, Răuţă (70 Constantinescu), Nicolae, Manolache – Meza Colli – Deac, Marinescu, Niţescu, Roige – Blănaru. Antrenor: Constantin Enache.
Sursa:www.fcpetrolul.ro