Petrolul Ploiesti,prima victorie din 2020
 
Petrolul a trecut cu bine primul test din noul an, impunând-se cu 2-0 în confruntarea cu FK Kyzylzhar, formaţie nou promovată în eşalonul de elită al Kazakhstanului. Golurile „lupilor” au fost semnate de către Laurenţiu Marinescu (27) şi Gabriel Deac (55).
 
Pentru formaţia lui Costel Enache, primul test din 2020 a venit la capătul a trei zile solicitante, cu câte două antrenamente efectuate în stagiul de la Belek, însă asta nu a diminuat în vreun fel pofta de fotbal a „galben-albaştrilor”. Iar meciul şi-a atins scopul, petroliştii reuşind o prestaţie solidă, în faţa unui adversar deloc comod, condus de pe bancă de un tehnician vorbitor de limbă română, moldoveanul Veaceslav Rusnac, şi având în lot un obişnuit al fotbalului românesc, atacantul lituanian Deivydas Matulevicius, ultima dată la Rapid Bucureşti.
 
După un start de partidă în care ex-sovieticii  au părut să fie un pic mai stăpâni pe situaţie, ratând şi o primă mare ocazie, prin Gurchenko (23), „lupii” au preluat controlul ostilităţilor, deschizând scorul după o fază „şnur”: Ianis Stoica a „trasat”, din stânga, o diagonală pentru Vajushi, albanezul i-a pasat excelent lui Olaru, acesta, aproape lipit de linia de fund în banda dreaptă, a centrat perfect în faţa porţii, de unde MARINESCU (27) nu i-a lăsat nicio şansă lui Kanlirov!
 
Golul desprinderii a venit la zece minute după pauză, atunci când Gabi Deac a preluat un balon în jumătatea adversă şi, după o cursă de aproape 40 de metri, a pătruns în careu şi a înscris cu un şut plasat, în colţul din stânga portarului advers. Acesta avea să rămână scorul final, deşi fiecare dintre cele două formaţii a mai avut şansa golului, petroliştii trecându-şi în cont şi o bară, prin Saim Tudor (76).
 
Pentru acest prim test, Costel Enache a apelat la următorul „11”: Lungu (30 Apostolachi) – Olaru, Walace, Manolache, Ţicu – Pierce – Vajushi, Bratu, Marinescu, I. Stoica – Younes.
 
După pauză au jucat Apostolachi (60 Avram) – Bărboianu, Olaru, Manolache, Ţicu (77 Nicolae) – Deac, Meza Colli, Enache, Saim Tudor – Blănaru, Arnăutu.
 
Mihai Niţescu nu a putut evolua din cauza unei răceli puternice, în vreme ce Cristian Sîrghi a fost menajat, după ce a acuzat o problemă de natură musculară.
 
Următorul joc de verificare se va disputa sâmbătă, în compania formaţiei maghiare de eşalon secund FC Budaorsi.
 
Sursa si foto:www.fcpetrolul.ro